477 Views

Vandaag kwamen Elena Horstman en Tamara Elbers uit in de klasse tot 78 kilogram op het NK senioren in Almere. Ze hadden zich 3 weken geleden geplaatst via het Nationaal Kwalificatie Toernooi. Beide dames werden aangemoedigd door een delegatie van Judo Ryu Maasduinen supporters die speciaal voor Tamara en Elena naar Almere waren afgereisd.

Zowel Elena als Tamara verloren hun eerste partij. Door sterke grip van hun tegenstanders kwamen beiden niet lekker in het spel. Maar in de herkansing wisten Elena en Tamara zich te herpakken. Elena dwong haar tegenstander om af te kloppen tijdens een verwurging (ippon) en Tamara scoorde tweemaal een waza-ari na overname.

De volgende ronde werd helaas door beide dames verloren; hoe verder in het toernooi, des te sterker de tegenstanders. Aanvankelijk kon Elena in deze partij nog weerstand bieden, maar moest uiteindelijk toch de meerdere in haar tegenstander erkennen. Dit laatste gold ook voor Tamara; haar laatste partij werd helaas snel beslecht door haar sterke tegenstander.

Hiermee zijn zowel Elena als Tamara als 7e van Nederland geëindigd en daar zijn wij als Judo Ryu Maasduinen trots op! Gefeliciteerd dames!

Mede dank aan Hans van Essen voor de JudoInside foto’s

Naamloos
Naamloosj
Naamloosjj
opslaan
previous arrow
next arrow
nl_NLDutch