• Welkom bij

    Judo Ryu

    Maasduinen

  • Op basis van

    Techniek naar

    de top!

Ifeanyi voor de 5e keer op rij Frans kampioen

Afgelopen zaterdag vonden de Franse judo kampioenschappen plaats. Ifeanyi, die zowel de Nederlandse als de Franse nationaliteit heeft, traint sinds een aantal weken op de maandag bij JRM mee. Hij werd voor de vijfde keer op rij Frans kampioen. Een geweldige prestatie! Gefeliciteerd Ifeanyi!

155 Views0
19e International Antwerp Open

Op zaterdag 24 februari vond de 19e editie van de International Antwerp Open voor de -18 en +18 plaats. Sjoerd van Dijk nam namens Judo Ryu Maasduinen deel (-18, -60kg).

Er werd een opzet gehanteerd waarbij eerst in poules gestreden moest worden, waarna van elke poule de beste 2 door mochten naar een (Braziliaans) afvalsysteem. Sjoerd wist zich knap door de poule heen te vechten. Zijn eerste partij in het afvalsysteem verloor hij helaas van een Belg nadat deze een armklem inzette. Omdat deze Belg vervolgens in de halve finale verloor, was het einde toernooi voor Sjoerd. Had deze tegenstander de halve finale gewonnen, dan had Sjoerd de partij om het brons mogen vechten. Jammer, maar weer een (internationale) ervaring rijker!

hoi
hai
previous arrow
next arrow
478 Views0
NK Sjoerd van Dijk: meer van gehoopt, maar niet ontevreden

Afgelopen zaterdag reisde Sjoerd van Dijk af naar Sportcampus Zuiderpark in Den Haag voor het NK judo -18 jaar waarvoor hij zich 2 weken geleden via de Districtskampioenschappen plaatste. Hiermee was hij één van de 26 geplaatsten in de gewichtsklasse tot 60 kilogram.

Met een aantal extra trainingen in de afgelopen weken stapte Sjoerd goed voorbereid de mat op. Hoewel hij niet slecht stond, ging zijn eerste partij helaas na ruim een minuut verloren aan de voormalige nummer 3 van Nederland.

In de verliezersronde bracht een stapfout Sjoerd op een waza-ari achterstand. Gebrand om te winnen wist Sjoerd zich terug te vechten. Zijn tegenstander had inmiddels 2 straffen op het scorebord staan, toen Sjoerd met nog 1:30 op de klok de gelijkmakende waza-ari met een voetveeg maakte. Even later liep zijn tegenstander een derde straf op door buiten de mat te stappen waarmee Sjoerd de partij met ippon won.

De volgende partij in de herkansing wist Sjoerd verschillende aanvallen af te slaan, maar kon zelf geen winnend punt maken. Na een stapfout liep hij bovenop een harai goshi van zijn tegenstander: ippon tegen en daarmee einde NK voor Sjoerd.

Met een winstpartij (en daarmee weer 10 dan-punten) en een mooie NK ervaring rijker, keerde Sjoerd huiswaarts: “ik had zeker nog een extra pot willen winnen, maar ben ook niet geheel ontevreden”.

kinderen van mijn leeftijd
hallo
marj
kindjes
mensen
previous arrow
next arrow
575 Views0
Sjoerd van Dijk aanstaande zaterdag op het NK judo in Den Haag

Kom jij Sjoerd aanmoedigen op het NK -18 in Den Haag (Sportcampus Zuiderpark)?

Kaarten zijn sinds 2024 alleen nog online verkrijgbaar via http://jbn.nl/…/nk-18-bekendmaking-weeg-en…/

Voor JBN leden t/m 14 jaar is het evenement gratis op vertoon van de JBN ledenpas.

In 17 gewichtsklassen zal worden gestreden om de Nederlandse titel. De wedstrijden van Sjoerd zijn gewichtsklasse (-60 kg) starten om 9:30 uur.

Je kunt de wedstrijden ook live volgen via

https://eyecons.com/kanalen/judo-bond-nederland
419 Views0
Combinatie JRM – Budoschool Gennep op de JJCL

Op zaterdag 3 februari vond de tweede editie van de Jeugd Judo Competitie Limburg plaats. Judoka van Judo Ryu Maasduinen en Budoschool Gennep streden gezamenlijk in teams van 5 judoka in verschillende gewichtsklassen tegen overige Limburgse verenigingen. In totaal stonden 2 jongensteams -12 jaar op de mat. Daarnaast had Gennep een meiden team -12 jaar en een heren team -15 jaar. De teams stonden onder leiding van coaches Sander van Lieshout, Max Opland, Emma van de Crommert en Ewout Boot. Naast deze teams stond er nog een JRM-er op de mat: Sander van Dijk, ditmaal als scheidsrechter.

Het was een gezellige middag waar heel hard werd gewerkt. Niet alle teams waren compleet waardoor er bij voorbaat al achterstand was. Maar ondanks dat wisten de incomplete teams toch zo nu en dan de winst naar zich toe te trekken wat extra knap is! Goed gedaan allemaal jongens en meiden, op naar de derde editie!

n leef
van mij
tijd
kinderen
previous arrow
next arrow
408 Views0
Sjoerd van Dijk 3e van Limburg: gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap!

Op 4 februari vond het Districtskampioenschap Limburg in de leeftijdscategorie -18 jaar in Roermond plaats. De districtskampioenschappen die dit weekend in de 7 judodistricten van Nederland werden gehouden, gelden als kwalificatietoernooi voor het NK. Sjoerd van Dijk kwam uit in de klasse tot 60 kilogram.

Een gunstige loting zorgde voor een bye in de eerste ronde. De volgende ronde werd gelijk een zware. Na een waza-ari achterstand, kwam Sjoerd in een houdgreep terecht waar hij zich niet meer uit kon vechten. Wetende dat hij geen enkele partij meer mocht verliezen om de herkansing door te komen, vocht hij zich in de derde ronde terug en scoorde een ippon met een mooie sasae-tsuri-komi-ashi (beenworp). Dit bracht hem tot de partij om het brons. Inmiddels goed in het toernooi, scoorde Sjoerd binnen een halve minuut een waza-ari met een o-soto-gari (beenworp). Bijna gaf hij zijn voorsprong nog weg toen zijn tegenstander hem in een houdgreep probeerde vast te pinnen. Uiteindelijk wist Sjoerd een inzet over te nemen met tani-otoshi (offerworp) wat hem het winnende punt opleverde. Met deze prestatie mag hij zich 3e van Limburg noemen en heeft hij zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap op 17 februari in Den Haag. Hier mag hij strijden met de 28 beste judoka van Nederland in de gewichtsklasse tot 60 kilogram! Succes Sjoerd en geniet er vooral ook van!

judo
ryu
s
previous arrow
next arrow
495 Views0
nl_NLDutch