944 Views

Afgelopen zaterdag reisde Sjoerd van Dijk af naar Sportcampus Zuiderpark in Den Haag voor het NK judo -18 jaar waarvoor hij zich 2 weken geleden via de Districtskampioenschappen plaatste. Hiermee was hij één van de 26 geplaatsten in de gewichtsklasse tot 60 kilogram.

Met een aantal extra trainingen in de afgelopen weken stapte Sjoerd goed voorbereid de mat op. Hoewel hij niet slecht stond, ging zijn eerste partij helaas na ruim een minuut verloren aan de voormalige nummer 3 van Nederland.

In de verliezersronde bracht een stapfout Sjoerd op een waza-ari achterstand. Gebrand om te winnen wist Sjoerd zich terug te vechten. Zijn tegenstander had inmiddels 2 straffen op het scorebord staan, toen Sjoerd met nog 1:30 op de klok de gelijkmakende waza-ari met een voetveeg maakte. Even later liep zijn tegenstander een derde straf op door buiten de mat te stappen waarmee Sjoerd de partij met ippon won.

De volgende partij in de herkansing wist Sjoerd verschillende aanvallen af te slaan, maar kon zelf geen winnend punt maken. Na een stapfout liep hij bovenop een harai goshi van zijn tegenstander: ippon tegen en daarmee einde NK voor Sjoerd.

Met een winstpartij (en daarmee weer 10 dan-punten) en een mooie NK ervaring rijker, keerde Sjoerd huiswaarts: “ik had zeker nog een extra pot willen winnen, maar ben ook niet geheel ontevreden”.

kinderen van mijn leeftijd
hallo
marj
kindjes
mensen
previous arrow
next arrow
nl_NLDutch