Judo is meer dan een sport, het is een methode van geestelijke en lichamelijke vorming. Als sport, ontspanning, of als de meest geperfectioneerde methode van zelfverdediging, waarbij kracht noch grootte een rol van betekenis spelen. Judo is dus vooral geschikt voor hen, die hierover niet beschikken. Judo is een wapen dat u onzichtbaar kunt dragen en niemand u ooit ontnemen kan. Het geeft u tegenwoordigheid van geest, moed en zelfvertrouwen, welke waardevolle eigenschappen – zo niet reeds aanwezig – worden aangekweekt of verder ontwikkeld. Judo voor het opvoeren van het reactievermogen en het ontwikkelen van coördinatie, en tot het verkrijgen van een zekere graad van hardheid. Daarbij geeft het de beoefenaar, naast de zo belangrijke waarde van zelfverdediging, de meet volmaakte gelegenheid het efficiënt bewegen te ontwikkelen.
Judo kan beoefend worden door jong en oud! Het geeft u de grootst mogelijke fitheid, dus gezondheid!

“SponsorKliks,

Kleuterjudo | 4 – 6 jaar, groep 1/2 (45 minuten)
Voor de allerjongsten is er kleuterjudo waarin het ontdekken van het lichaam centraal staat. Deze judoka zijn ook al bezig met valbreken, houdgrepen, maar vooral de motorische basisvaardigheden komen in de les aan bod als rollen, springen, hinkelen, kruipen en sprinten. Daarnaast leren ze ook met andere kinderen omgaan, respect hebben voor iedereen en vooral heel veel plezier maken. De kleuters judoën één keer per week en doen twee keer per jaar examen voor een JRM Judodiploma.
Kleuterjudo is voor jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar van groep 1 en 2 van het basisonderwijs, maar kinderen kunnen al vanaf 3 jaar instromen, de trainer bekijkt dan of het kind al in de groep past.

Jeugdjudo | vanaf 6 jaar
Met jeugdjudo leren kinderen spelenderwijs de basis van het judo ontdekken. Hierbij kun je denken aan valbreken (achterwaarts en zijwaarts), judorol, judoworpen, houdgrepen, randori staande en op de grond. Daarnaast besteden we aandacht aan het verwerven van kennis en inzicht rondom het eigen lichaam, tijd en ruimte, vormen en krachten. Deze groep kan al twee keer per week trainen en doen twee keer per jaar examen voor een nieuwe slip of band.
Jeugdjudo is geschikt voor alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Senioren judo | vanaf 16 jaar
Deze groep (jong) volwassenen trainen wekelijks puur gericht op de techniek. Valbreken en het aanleren van technieken staan centraal in de lessen als voorbereiding op de komende examens, maar natuurlijk wordt het wedstrijdelement niet vergeten, al is het op een recreatief niveau.
De groep varieert in leeftijd van 16 tot ver boven de 50 jaar en is geschikt voor iedereen; Mensen die nog nooit aan judo hebben gedaan of al met judo bekend zijn, iedereen kan meedoen. Deze groep traint een keer per week en gaan een keer per jaar op examen voor een volgende band.
Masters zijn officieel judoka vanaf 30 jaar, maar bij Judo Ryu Maasduinen trainen de ervaren recreanten vanaf 16 jaar vaak al mee in deze groep.

Wedstrijdselecties | vanaf 7 jaar en gele band
Alle judoka hebben de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen op het eigen niveau (intern, lokaal, regionaal, district, nationaal en internationaal). Geïnteresseerden kunnen vanaf het jaar dat ze 8 worden en gele band zijn ook 2 of meer keer per week gaan trainen in de A of B selectie. Jeugd vanaf 10 jaar kan zelfs al meetrainen vanaf een witte band. De B selectie is t/m de brugklas en de A selectie vanaf de tweede klas middelbare school (in overleg kunnen brugklassers al meedoen).
De wedstrijdgroepen krijgen ook deskundig advies m.b.t. krachttraining, looptraining en voeding.
Deelname aan de wedstrijdgroepen gaat in overleg met de trainers.

Legenda Lesgroepen Judo
Kleuterjudo
= Kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 2
Jeugdjudo = Kinderen vanaf 6 jaar (ook kinderen uit groep 2) die één of twee keer per week willen trainen en af en toe ook wedstrijden maken
A-selectie
 = Wedstrijdjudoka vanaf 13 jaar en minimaal blauwe band + hardwerkende recreatieve judoka
B-selectie = Wedstrijdjudoka vanaf 7 jaar en minimaal gele band + hardwerkende recreatieve judoka
Senioren = Recreatieve judoka vanaf 16 jaar (vanaf 30 jaar Masters genoemd)