Zaterdag 29 en zondag 30 oktober werd door judoka van Judo Ryu Maasduinen deelgenomen aan het goed bezette  Klompentoernooi te Schijndel. Omdat er in Sint Oedenrode een nieuwe sporthal herrijst, was Budovereniging Dai Ippo uitgeweken naar het buurdorp.
Dit toernooi stond voor de wedstrijdgroep o.a. in het teken van voorbereiding op de komende toernooien. Joost Hendriks opende op zaterdag de reeks. In zijn klasse moest hij uiteindelijk in zes wedstrijden aantreden wat even teveel was en hij moest met een vierde plaatse tevreden zijn. Thomas Jaspers won al zijn partijen overtuigend met ippon en kon mooi een aantal technieken uitproberen.

“SponsorKliks,

Djoeke Bouwmans draaide voor een keertje in de -63 mee. Ook in deze poule won Djoeke al haar partijen met ippon, waardoor zij weer kampioen werd. Rick Verhoeven kwam er in zijn eigen poule niet aan. Hij won echter nog wel 2 partijen in de herkansing.
Simone Peters won haar eerste twee partijen overtuigend met ippon en moest alleen de finale gewonnen geven, het meer trainen begint zijn vruchten af te werpen. Silas Sanders verloor een beetje stom zijn eerste wedstrijd. Maar via de herkansing, waarin hij de ene ippon na de andere scoorde, mocht hij om de 3e plaats draaien tegen de jongen van wie hij eerder verloor. Met een ijzersterke houdgreep won Silas nu de partij. Helaas ging de wedstrijd om de 2e plaats daarna verloren.

Op zondag ging het verder met Ferry Giesbers die zich wist te plaatsen voor de finale. Daarin verloor hij met yuko. Om de 2e en 3e plaats won hij vervolgens weer. Tamara Elbers verloor haar eerste partij van Noa Hooij (Mierlo), via de herkansingen wist ze met 3 gewonnen partijen zich te plaatsen voor de herkansingsfinale. Deze ging echter verloren, waardoor Tamara op de ondankbare vierde plaats eindigde. Met gemengde gevoelens, er had toch meer ingezeten, reisden we terug naar Noord-Limburg.

Klompentoernooi te Schijndel