150315_Tamara_2e_DKU18Zondag 15 maart streden de judoka tot 18 jaar om de Limburgse titels in Roermond. Judo Ryu Maasduinen trad aan met acht judoka, waarvan vijf judoka volgend jaar nog steeds -18 jaar zijn. Bij de dames was het Tamara Elbers die de eer hoog moest houden in de grootste damespoule -57 kg. Met twee goede, solide overwinningen moet Tamara alleen in de finale nipt haar meerdere erkennen in Esmee Versantvoort.
Bij de heren -73 kg begint Roel Jetten (Nieuw Bergen) met een eenvoudige ippon zege met Harai-goshi. In de halve finale moet Gijs Huijbers in een shime-waza afkloppen en de finale tegen Angelo Krikke gaat met houdgreep (armrol) ook met ippon naar Roel. Overtuigend pakt Roel zo de Limburgse titel.
150315_Roel_1e_Brian_3e_DKU18Brian Verhoeven (Siebengewald) verliest alleen de halve finale van Angelo Krikke, maar in de wedstrijd om de bronzen medaille is hij veel sterker dan zijn tegenstander en beide heren plaatsen zich voor het NK.
Jesse Giesbers (Nieuw Bergen) strijdt in de -55 kg categorie tegen jongens die veelal nog wat beter zijn. Maar desondanks weet hij toch een bronzen medaille mee naar huis te nemen.
Leon Poelman (Malden) komt in de -66 kg dichtbij plaatsing voor het NK, hij verlies zijn wedstrijd om brons, zo’n vijfde plaats is behoorlijk zuur. Ook Dirk Gijsberts (Nieuw Bergen) eindigt in de -50 kg op de ondankbare vijfde plaats en mist daardoor net het NK.

“SponsorKliks,

150315_Jesse_3e_DKU18Bij de heren -60 kg komen Toon Megens (Heukelom) en Max Jetten (Nieuw Bergen) helaas niet in de buurt van het podium. Volgend jaar zijn alleen Roel, Brian en Leon geen -18 judoka meer, dus nog voldoende kansen voor deze jonge groep.

Met deze prachtige resultaten plaatsen Roel Jetten, Brian Verhoeven, Tamara Elbers en Jesse Giesbers zich voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar dat op zaterdag 4 april in Leek (bij Groningen) wordt gehouden.

DK -18 jaar: Roel Jetten kampioen, 4 plaatsen voor het NK!