Zaterdag 22 oktober was het Nationaal Kwalificatie Toernooi voor het NK Senioren in Eindhoven. Djoeke Bouwmans plaatste zich hier in de gewichtsklasse tot 57 kg voor het NK Senioren dames dat (voor haar) op 12 november in Rotterdam wordt gehouden.
In de eerste ronde had Djoeke een vrijloting, daarna won ze van Provence (Schiedam). In de kwartfinale was het voormalig Nederlands Kampioene Junioren Denise Nortan die Djoeke de voet dwars zette. In de herkansingen greep Djoeke haar kans.

“SponsorKliks,

Eerst was het Lotte Smits uit Tilburg die met 2x een armklem (“ze klopte niet…”) werd geklopt. Vervolgens ging Kim Smit er in de laatste 30 seconden van haar partij met Ippon-seoi-nage van af. In de wedstrijd om de derde plaats was het de Nijmeegse Manon Derks die op vol punt geklopt werd. Met deze 3e plaats heeft Djoeke zich bij de beste 8 judoka van Nederland geplaatst en deelname aan het NK senioren veilig gesteld.
Vorig jaar stond Djoeke nog reserve voor het NK Senioren en in haar laatste Junioren jaar, pakt ze een startbewijs!

Thomas Jaspers (-81 kg) wist verrassend zijn eerste partij te winnen van de 5 jaar oudere Martijn Faber (Theo Meijer). Helaas waren Maarten van Liempd (latere nummer 2 en voormalig Nederlands Kampioen) en Bas de Boer in het vervolg te sterk. Veel ervaring voor Thomas, die in januari een start gaat maken bij de Junioren.
Roy Timmers (-100 kg) kon helaas geen partijen winnen, hij verloor van voormalig Nederlands Kampioen Remco v.d. Brink en van Niels Breider. Roy heeft nog 2 jaren bij de junioren over, dus nog kansen genoeg voor plaatsing voor een NK.

3e plaats
Djoeke Bouwmans -57 kg

NKT 2011: Djoeke 3e!