Zaterdag 01 oktober streden 7 Judo Ryu Maasduinen judoka om de Limburgse titel senioren. De jonge groep judoka van JRM deed het goed. Opvallend was dat het veelal de junioren waren die de prijzen mee naar huis namen.

“SponsorKliks,

Roy Timmers stond voor het eerst in de -100 kg. Hij heeft een poule van 4 en met goed judo wint hij al zijn partijen en wordt op 17 jarige leeftijd voor de eerste keer Limburgs Kampioen Senioren!

Onze enige dame, Djoeke Bouwmans (-57), hoefde alleen haar meerdere te erkennen in de ervaren Niki Pluymaekers.
Fabian Elbers (-66) had eindelijk een keer geluk met de loting en via 2 winstpartijen (beide op ippon) plaatste hij zich voor de finale. Deze ging verloren tegen Mike Korver. Om de 2e en 3e plaats trof Fabian Christiaan Riga, de 33 jarigee coach van Oud-Geleen, die elk jaar weer meedoet. Riga is zeer ervaren en komt al snel op voorsprong, maar de 18-jarige Fabian knokt zich terug en scoort yuko en waza-ari. Daarna versnelt Riga en scoort ippon. Toch een mooie derde plaats voor Fabian.
Thomas Jaspers en Rick Verhoeven draaiden in de -81 kg. De 16-jarige Thomas verliest de eerste partij van Jeroen Ramaekers, maar knokt zich via de herkansingen terug en mag wederom tegen Ramaekers. Hij weet nu met een tactisch gevecht de winst te pakken. Hierna komt hij tegen Arno Savelkoul die eerder Rick uitschakelde. Helaas is Arno nog net beter.
Rick Jaspers en Jan Rademaker winnen beiden hun eerste partij in de -90 kg. Daarna verliezen ze. Omdat Rick zijn eerste tegenstander met armklem naar de EHBO stuurde, hoefde Jan in de herkansing niet te draaien. Rick, wiens knieën nu toch wel echt pijn deden, won nog een partij, maar tegen Jan geeft Rick op.

1e plaats
Roy Timmers

2e plaats
Djoeke Bouwmans

3e plaatsen
Fabian Elbers
Jan Rademaker
Rick Jaspers
Thomas Jaspers

Alle medaillewinnaars plaatsen zich voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) op zaterdag 22 oktober in Eindhoven. Echter zal niet iedereen om verschillende redenen deelnemen.

DK Senioren