150207_NKu21_ThomasJ_3eZaterdag 07 februari trokken vijf Judo Ryu Maasduinen judoka en oud-JRM-er Thomas Jaspers naar het NK junioren (judoka tot 21 jaar) in de Jan Massinkhal in Nijmegen.
In de ochtend waren de dames aan de beurt en mocht de 14-jarige Tamara Elbers de mat op in de klasse -57 kg. Haar eerste partij won ze, omdat haar tegenstander de wedstrijd met de weegschaal niet won. Vervolgens werd Tamara met 2-1 straffen naar de herkansing verwezen. Daar was Lisette Zegers (JTS Eindhoven) overduidelijk sterker. Een mooie ervaring voor Tamara, die nog jaren mee mag doen.
In de middag startten de heren met hun toernooi. De 15-jarige Max Jetten ging in de -60 kg ook ervaring opdoen op dit niveau. Helaas trof hij twee sterkere jongens. Bij de -73 kg mocht eerstejaars junior Silas Sanders direct aantreden tegen Kevin Bakker (latere nummer 2), deze partij werd met 3 yuko’s verloren. In de herkansing wint Silas tactisch van Jesse Krekelaar en verliest helaas van Bashirov met houdgreep. Roel Jetten (laatste jaars -18 jaar) begint met een overwinning op Jimmy van Meurs (hansoku-make) en verliest daarna helaas met een yuko van Milosevic. In de herkansing kan Mark van der Sande helaas niet door judoën, waardoor Roel nog een partij op zijn naam krijgt, waarna Ayman Abdelghani Idrissi helaas met waza-ari de weg naar het podium stopt.
Bij de -81 kg is het Sjoerd Klabbers die voor de eerste keer op een NK judo staat. Hij draait een goed toernooi, maar komt niet aan een winstpartij. Thomas Jaspers, die inmiddels bij JTS Eindhoven traint maar vandaag ook nog mede-begeleid werd door JRM-coach Jorien van Beek, startte met een goede ippon overwinning tegen Bas Beuting. Daarna pakte Thomas Silvan Kort in. In de kwartfinale overtuigde Thomas en begon imponerend met een ogenschijnlijke ippon tegen Jesper Smink, maar deze werd weggewoven en de houdgreep had Thomas inmiddels losgelaten. Hierna even een moment van onoplettendheid en waza-ari achter. Smink houdt deze voorsprong tactisch goed vast en Thomas rest de weg naar brons via de herkansingen. Hierin wordt korte mette gemaakt met Tim Kuijpers en Stijn van Berge. Om brons mag Thomas aantreden tegen Brandon Tegelaar. Tegelaar zet een worp half in en Thomas neemt hem super over. BRONS! JTS-trainingsmaatjes Boyd Derks en Thomas Snijders worden 1e en 2e.

“SponsorKliks,

NK Junioren: Thomas Jaspers pakt brons