150124_TeamU21Zaterdag 24 januari trokken elf Judo Ryu Maasduinen judoka naar Roermond voor het Limburgs Kampioenschap voor judoka tot 21 jaar. De groep bestond voor de helft uit U21 judoka en de andere helft uit U18 judoka die meededen om veel ervaring op te doen. Helaas konden Toon Megens (ID vergeten) en Jamy de Man niet meedoen.

“SponsorKliks,

Na een goede warming-up mag Brian Verhoeven (-150124_Roel2e_Silas3e73 kg) de spits afbijten. Getergd door een rugblessure komt Brian niet lekker in zijn judo, maar hij pakt uiteindelijk toch overtuigend de winst. In de tweede ronde is het Mark van de Sande die te sterk is en in de herkansing pakt maatje Silas Sanders de winst. Silas begint met een verlies tegen latere kampioen Max Severijns en knokt zich via de herkansingen naar de wedstrijd om de derde plaats welke hij vrij snel beslist tegen Robin Meuwissen. Roel Jetten begint met een strakke winstpartij op Bram Oudenhoven om in de halve finale Meuwissen te verslaan. De finale gaat echter verloren tegen Severijns. Jorn Poelman is niet in vorm vandaag en verliest twee keer. Zilver voor Roel en brons voor Silas in deze sterk bezette -73 kg categorie.

150124_Tamara_3eOndertussen is de 14-jarige Tamara Elbers, onze enige dame vandaag, gestart aan haar toernooi in de categorie -57 kg. Haar eerste partij is snel beslist met de-ashi-harai en uchi-mata. Daarna volgt Esmeralda Puts die nog een maatje te groot is. Tegen Chimene ten Haaf, die in 2014 vaak aan het langste eind trok, draait Tamara uitstekend en ze wint deze spannende partij! Helaas is Lisa Lettink in de laatste partij nog net te sterk, maar een mooie bronzen medaille voor Tamara.

150124_Tamara_3eMax Jetten (-60 kg) heeft een poule en mag vier keer de mat op. Elke week gaat Max zienderogen vooruit en vandaag pakt hij één winstpartij waardoor hij ook brons verovert. Bij de heren -66 kg is het Joost Hendriks die na drie jaar blessureleed terugkeert op de wedstrijdmat. Latere kampioen Mitch Zeelen is terecht te sterk en in de herkansing weet Joost ook nog één partij te winnen, hij komt duidelijk nog wat wedstrijdritme tekort. Kas Trilsbeek en Leon Poelman komen net niet aan winst toe.

150124_Thomas1e_Sjoerd3eBij de heren -81 is het Thomas Jaspers die eenvoudig de Limburgse Titel pakt. In de eerste partij is het Jaap van Doorn die het onderspit moet delven. Sjoerd Klabbers mag daarna tegen Thomas, die makkelijk wint. Sjoerd verliest helaas ook van Van Doorn, maar pakt toch mooi brons.

Hierdoor hebben Tamara, Max, Roel, Silas, Thomas en Sjoerd zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Junioren dat op zaterdag 7 februari in de Jan Massinkhal in Nijmegen wordt gehouden.

Thomas Jaspers Limburgs Kampioen – 6 NK tickets voor JRM