150110_Thomas_2eZaterdag 10 januari deed Jorn Poelman (-73) mee aan het Dutch Open Espoir toernooi in Eindhoven, het grootste judotoernooi in Nederland met bijna 1.900 deelnemers en tevens kwalificatietoernooi voor de -18 en -21 judoka voor het EK 2015. Jorn had 64 deelnemers in zijn poule en mocht zijn eerste partij tegen een Zweed en scoorde snel met uchi-mata een yuko. Helaas bleek de Zweed sterker en hij versloeg Jorn met ippon. Omdat zijn tegenstander niet de halve finale bereikte, mocht Jorn naar huis. Helaas kon Silas Sanders wegens ziekte niet meedoen.
Ondertussen was oud JRM-judoka Thomas Jaspers, die inmiddels een fulltime judoprogramma in Eindhoven volgt, in de -81 poule (42 deelnemers) van start gegaan. Met 4 winstpartijen bereikte hij de finale, helaas verloor hij deze van de technisch sterke Jim Heijman (Slingeland). Thomas liet zien dat de technische basis bij JRM goed is geweest en coach Jorien van Beek mag dan ook trots zijn!
Op zondag waren het de -18 judoka die de mat op mochten. Voor JRM was het Roel Jetten (-73, 68 deelnemers) die de mat betrad. In zijn eerste partij maakte hij twee prachtige punten met uchi-mata (iets te snel zelfs) yuko en daarna met harai-goshi ippon. Zijn tweede partij tegen de Italiaan Mazzi ging met 1-3 op straffen verloren. Omdat deze Italiaan de halve finale niet bereikte (hij verloor de kwartfinale van latere kampioen Idrissi) was het toernooi voor Roel voorbij.

“SponsorKliks,

Dutch Open Espoir 2015