Woensdag 20 april heeft Thomas Jaspers een e-mail ontvangen van de Judo Bond Nederland dat hij geselecteerd is voor het EJU Cadet A tournament in Berlijn op 07 en 08 mei a.s. In zijn gewichtsklasse was het blijkbaar erg moeilijk een keuze te maken, want de JBN selecteerde 6 judoka, het maximale wat ze in één gewicht mee kunnen nemen.

“SponsorKliks,

Thomas dankt zijn selectie aan zijn resultaten die hij in 2011 haalde op de diverse kwalificatietoernooien. Met een 7e plaats op het Espoirtoernooi, een 5e plaats in Antwerpen en 3e plaatsen in Friesland en bij het NK staat hij op de lijst. Ook verloor hij in zijn leeftijdsgroep dit jaar alleen van Frank de Wit en Boyd Derks en buitenlanders.

De selectie van de JBN betekent dat we nu snel een hotel moeten gaan zoeken e.d. want reis- en verblijfskosten zijn gewoon voor de judoka zelf. Mocht Thomas op dit toernooi hoger eindigen dan Frank de Wit en Boyd Derks de nummers 2 en 1 van Nederland dan heeft hij nog een kans op uitzending naar het toernooi in Polen op 21 en 22 mei, het EK, EYOF en WK -17 jaar dit jaar.

Thomas geselecteerd voor Berlijn!