Zaterdag 21 juni werden de dan-examens gehouden in Roermond. Voor Judo Ryu Maasduinen stonden er dit keer acht kandidaten op de mat. Fabian Elbers, met Jorn Poelman als zéér goede Uke, liet een strak 3e Dan examen zien. Hij haalde met gemak zijn 100 wedstrijdpunten, maar voor 3e Dan betekent dat nog altijd Nage-no-Kata en Gonosen laten zien. Het zag er zeer verzorgd uit en Fabian is dan ook de eerste JRM-judoka die een 3e Dan behaald.
De wedstrijdgroep was goed vertegenwoordigd. Zowel Roel Jetten, Kas Trilsbeek, Brian Verhoeven en Leon Poelman hadden (al dan niet gemakkelijk) ook 100 wedstrijdpunten bij elkaar gesprokkeld. Maar blijkbaar is een examen dan toch wat anders. De zenuwen waren te zien, maar alle vier de heren slaagden met vlag en wimpel voor hun 1e Dan. De felbegeerde zwarte band is binnen!
Als allerlaatste van de JRM-groep mocht Cobus Iliadis de mat op. Ondanks het feit dat hij de veertig al gepasseerd is, haalde Cobus ook zijn 100 wedstrijdpunten binnen. Voor 2e Dan mag je dan nog één kata laten zien. Cobus koos voor het Gonosen en met wederom Jorn Poelman als uitmuntende Uke liet Cobus een goed examen zien. Dit betekent tevens dat Cobus zich nu Judoleraar A mag noemen.
Rick Vousten mocht het spits afbijten, maar wist zijn zenuwen niet de baas te blijven. We hebben hem afgelopen maanden zien groeien, dus in december zal die zwarte band zeker lukken! Ook Scott van Maurik mag nog een keer terugkomen, helaas is het niet zo handig om 3 weken van tevoren door je enkel te gaan. Al wist hij nog wel zijn technische gedeelte van het examen af te sluiten.

“SponsorKliks,

Voor de organisatie was het nog wel wat puzzelen, want met zoveel judoka die ook nog voor elkaar Uke zijn (Fabian – Jorn, Roel – Fabian, Brian – Sjoerd, Scott – Sjoerd, Rick – Fabian, Kas – Roel, Leon – Fabian, Cobus – Jorn) stonden sommige judoka wel drie keer op de mat. Vermoeiend, maar het resultaat mag er voor de meesten wezen!

Uke’s ontzettend bedankt! Zonder jullie is een mooi, strak examen simpel gezegd onmogelijk!

JRM heeft er 6 dangraden bij!