Van vrijdag 04 t/m zondag 06 juli bevonden de judoka en karateka van regionale vereniging Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer aangevuld met leden van satelliet Judo Ryu Ichidai uit Nijmegen zich in de Groesbeekse bossen voor het jaarlijkse JRM Kamp dat dit jaar alweer voor de 18e keer werd georganiseerd.
De mini’s (groep 3 t/m 8) vertrokken al wandelend vanuit Breedeweg, terwijl de maxi’s (brugklas t/m 17 jaar) vanuit Bergen op de fiets richting Groesbeek gingen. Onderweg speelden de kleintjes een partijtje voetbal op een grasveld in Groesbeek, terwijl de groten een duik namen in de Mookerplas. Natuurlijk werd er bij aankomst op het terrein eerst kampement gemaakt om vervolgens te genieten van een heerlijk kopje soep van chefkok Leo.
Ondertussen was het donker aan het worden en kon met het nachtspel begonnen worden, dit keer op verzoek van velen wederom Levend Stratego. Na 2 mooie potjes, dropen langzaam de jongste kinderen al richting hun loods om te gaan slapen, al bleef het nog lang onrustig.
Zaterdagmorgen vertrokken de maxi’s voor hun survival die uiteindelijk op het terrein plaatsvond. De mini’s speelden de JRM-lympics, waarbij voetbal, volleybal, softbal, rugby en een estafette op het programma stonden. Met af en toe een bui, vertrok het hele spul richting de Mookerplas waar ondanks de koude wind, een groot aantal waaghalzen ook nog een duik namen in het heerlijke water.
’s Avonds werd er natuurlijk friet gebakken, maar iedereen was vooral zenuwachtig voor het hoogtepunt van het weekend, de kwartfinale op het WK van Nederland tegen Costa Rica. Ondanks de spanning konden sommige kinderen, door het vermoeiende weekend, de ogen niet meer openhouden De diehards zagen uiteindelijk de strafschoppenserie ver na middernacht met spanning aan en de juichkreten na de laatste redding, waren waarschijnlijk tot in het centrum van Groesbeek te horen.
Zondagmorgen bleef het lang rustig en na het ontbijt vond dan de prijsuitreiking plaats. Een prachtige, nog unieke, JRM rugzak bij de mini’s ging dit keer naar onze jongste deelnemer Reno Lejeune terwijl bij de maxi’s Bas Derijck de beker won die zorgvuldig door Roel Jetten, winnaar 2013, was uitgezocht!
Moe maar voldaan werd iedereen vervolgens door de ouders opgehaald.

“SponsorKliks,

18e JRM Kamp