Zondag 17 maart streden 5 judoka van Judo Ryu Maasduinen op het Limburgs Kampioenschap tot 15 jaar in Roermond. Dit toernooi is voor judoka geboren 2005 – 2006 – 2007 vanaf groene band. En alle medaillewinnaars plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap -15 jaar dat op zaterdag 6 april in het Groningse Leek wordt gehouden.

“SponsorKliks,

De pas 11-jarige Lars Janssen draaide een zeer sterk toernooi in de -42 kg klasse. Hij weet al zijn partijen te winnen en scoort in de finale met een prachtige Uchi-mata. Hiermee is Lars Limburgs Kampioen -15 jaar!
Lars heeft zich hiermee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap. Aangezien Lars pas eind december 12 jaar wordt, zal hij een van de jongste deelnemers in Leek zijn.

Ook eerstejaars -15 Vince van Vegchel draait een goed toernooi in de -55 kg klasse. Hij weet onder andere van teamgenoot Boy Engels te winnen. Vince verliest helaas de wedstrijd om het brons met een waza-ari en mist hierdoor het NK op een haar na. Ryan Hatami weet in deze sterke poule nog één partij te winnen.
Levi Winkelmolen, ook eerstejaars, weet vandaag helaas geen partijen te winnen in de sterk bezette -46 kg klasse.

Gefeliciteerd allemaal! En succes Lars bij het NK!

11-jarige Lars Janssen Limburgs Kampioen -15 jaar!