Zondag 20 januari was het jaarlijkse toernooi in het Brabantse Gemert en ook dit jaar was Judo Ryu Maasduinen met een grote groep judoka aanwezig.

“SponsorKliks,

Sjoerd Klabbers en Jesse Kamps werden beiden in een kleine poule overtuigend kampioen. Sjoerd won van Nathan ten Holder die het zilver mee naar huis nam.

Max Jetten stond in zijn eerste partij met waza-ari achter, maar scoorde vlak voor tijd met een prachtige Barai (voetveeg) Ippon. Pas in de finale verloor Max uiteindelijk van Ziggy Horsten, maar een mooie tweede plaats voor Max.

Elena Horstman won op straffen van Tamara Elbers. Beiden verloren van de latere kampioen en zo worden ze respectievelijk tweede en derde.

Roel Jetten en Jorn Poelman worden ook tweede en derde in dezelfde poule. Beide judoka verliezen alleen van Jeugdolympiër Mark van Dijk. De andere partijen worden overtuigend gewonnen.

Fedor Percic wint maar liefst vier partijen in zijn poule, maar komt niet eens in de buurt van het podium. Ook Robin Janssen wint in zijn eerste -18 jaar toernooi één partij. Fabian Elbers, Remco Klabbers, Sidney Houkes en Demi Kersten kunnen vandaag helaas geen prijs pakken. Fabian wint nog wel een pot en verliest er eentje dubieus wanneer zijn score aan de verkeerde kant van het scorebord geplaatst wordt.

8 podiumplaatsen in Gemert