Zondag 02 december stond in Roermond het Limburgs Kampioenschap voor judoka -10 en -12 jaar op het programma. Voor een aantal Judo Ryu Maasduinen kanjers de eerste stappen op Provinciaal Niveau, voor een andere groep de afsluiting van de -12 periode en de opstap naar het lastige eerste jaar -15 vanaf januari 2019.

“SponsorKliks,

Floor van Dijk (-10) wist bij haar eerste LK nog geen partijen te winnen en ook Demi Kersten (-12) pakte vandaag nog geen winstpartijen in haar eerste Limburgs Kampioenschap. Sjoerd van Dijk (-12) en Fedor Percic (-12) zaten beide in een ijzersterke poule, wisten nog wel een winstpartij mee te pakken, maar plaatsten zich niet voor de kruisfinales.

Marco Peters (-12) staat bij de lichtgewichten goed te judoën en pakt een zilveren medaille.

Alle vijf mogen volgend jaar nog in dezelfde leeftijdsgroep deelnemen, wat hebben ze grote stappen voorwaarts gemaakt dit jaar!

Jesse Kamps (-12) en Vince van Vegchel (-12) wisten beiden al hun partijen met ippon te winnen. In deze kleine poules geen kruisfinales en beiden JRM kanjers mogen zich Limburgs Kampioen noemen!

 

In de grootste jongenspoules -12, de -42 en -46 kg waren het Lars Janssen en Levi Winkelmolen die flink aan de bak moesten.

Lars weet zijn eerste zes (!) partijen met ippon te winnen en maakt het alleen in de finale spannend. Aan het einde van de wedstrijdtijd is het waza-ari gelijk, maar op beslissing gaat deze wedstrijd overduidelijk naar Lars!

Kampioen van Limburg in de -42 kg.

Teamgenootje Levi wint vijf partijen op rij met ippon. Ook hij maakt het in de finale spannend door al snel met een waza-ari achter te komen. Hij blijft daarna aanvallen en scoort uiteindelijk ook zijn zesde ippon van deze dag.

Levi is Limburgs Kampioen in de -46 kg!

Gefeliciteerd allemaal!

Vier Limburgse Kampioenen tot twaalf jaar in Roermond