In het weekend van 24 en 25 november zijn 16 JRM en Fudoshin judoka afgereisd naar Glasgow voor de Team Championships. Met drie teams sterk werd gestreden om het eremetaal. Dankzij hoofdtrainer Rick Jaspers zien we steeds meer oudere judoka die blijven hangen in de vereniging, maar ook leeftijdsgenoten en oud-trainingsmaatjes van Rick die (weer) komen trainen.

“SponsorKliks,

Het niveau van het toernooi in Schotland was precies goed voor onze JRM kanjers, waardoor er vele wedstrijden individueel werden gewonnen en de vriendschap onder deze U21 en oudere judoka steeds hechter lijkt te worden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Joost Hendriks als rasechte cheerleader mee was gereisd naar Schotland.

Nu nog een paar dames extra (terug) op de mat en dan kunnen we volgend jaar de teams compleet de mat op sturen!

Team C wist ondanks verschillende individuele overwinningen de knock-out fase helaas niet te bereiken.
Team B eindigde als tweede in de poule en plaatste zich hiermee voor de kwartfinale. Team A kwam als poulewinnaar in de kwartfinale terecht. In de kwartfinale troffen Team A en B elkaar helaas en wist Team A van Team B te winnen, hierdoor plaatste Team A zich voor de halve finale. Voor Team B eindigde hier het toernooi.
De halve finale ging nipt verloren tegen de latere kampioen. Vervolgens werd de strijd om brons overtuigend met 5 – 1 door JRM Team A gewonnen!

Team A: -63 leeg, +63 Elena Horstman, -73 Fabian Elbers, -81 Roel Jetten, -90 Sverre Kleiterp (Fudoshin) en +90 Rick Jaspers
Team B: -63 leeg, +63 Tamara Elbers, -73 Max Jetten, -81 Dirk Gijsberts, -90 Sjoerd Klabbers en +90 Mart Hendriks
Team C: -63 Roxanne Bakker (Fudoshin), +63 leeg, -73 Remco Klabbers, -81 Kas Trilsbeek, -90 Jorn Poelman en +90 Jules de Wit

Brons bij teamtoernooi in Glasgow

Eén gedachte over “Brons bij teamtoernooi in Glasgow

Reacties zijn gesloten.