Zaterdag 10 november streden de -12 en -15 teams tijdens de eerste dag van de Jeugd Judo Competitie Limburg in Belfeld. Verdeeld over vijf wedstrijddagen strijdt de Limburgse jeugd in teams van vijf judoka om een plekje in poule 1 tijdens de finaledag. Door middel van promotie/degradatie strijdt elk team uiteindelijk op het eigen niveau en daardoor kunnen alle judoka op een leuke manier veel wedstrijdervaring opdoen.

“SponsorKliks,

De meiden -12 staan dit jaar samen met BS Gennep in een combinatieteam. Lieke Peters en Floor van Dijk lieten samen met de Gennepse dames goed judo zien, maar konden in poule 1 vandaag helaas geen teampartijen winnen. Wel deden de meiden weer veel ervaring op!

De jongens -12 waren in poule 4 ingedeeld, dit jaar zijn er vier poules met zes teams en lieten hier zien dat ze de komende wedstrijddagen zeker doorgroeien naar poule 2 of zelfs poule 1. Het team bestaande uit Marco Peters, Fedor Percic, Quinthen Chittick, Sjoerd van Dijk, Demi Kersten en Lars Janssen wonnen overtuigend met 5-0 van Parkstad/Banzai, Stella Duce 2 en Alcides Baarlo. En met 4-1 werd gewonnen van JC Lottum en Jigoro Kano Sevenum. Hiermee promoveren de jongens naar poule 3.

Dit jaar ook weer een heren -15 team voor Judo Ryu Maasduinen. Het jonge team, met voor veel judoka de eerste -15 partijen, bestaande uit Levi Winkelmolen, Tijl van de Logt, Jesse Kamps, Vince van Vegchel, Boy Engels, Ryan Hatami en Peter Baartz startte in poule 2 en wist twee partijen te winnen. Jigoro Kano Sevenum werd met 4-1 verslagen en van Stella Duce werd met 3-2 gewonnen. Helaas ging de partij tegen Parkstad/Banzai nipt met 3-2 verloren.

Al met al een mooie start van het JJCL seizoen, al deze meiden en jongens gaan zeker dit seizoen grote stappen maken op de wedstrijdmat.

De jeugd heeft de toekomst!

Zeer goede start bij de JJCL in Belfeld