Zondag 17 juni waren de Danexamens in Roermond en voor Judo Ryu Maasduinen was het dit keer Sander van Dijk (Nieuw-Bergen) die op ging voor de 1e Dan (= zwarte band).

“SponsorKliks,

Na maanden van extra trainingen om alle worpen en controletechnieken op de grond te beheersen en de eerste drie series van het Nage-no-kata (vormen van werpen) te kunnen demonstreren, ging Sander toch behoorlijk gespannen op pad. Hij mocht als vierde de mat op en de drie examinatoren (allen minimaal 3e Dan en judoleraar B) waren het snel eens, geslaagd!

Gefeliciteerd Sander!

De 46-jarige Sander is hiermee 40e zwarte band die in Bergen is behaald en de vierde seniorjudoka die aantoont dan men nooit te oud is om nog zo’n stap te zetten. In zijn jeugd met groene band gestopt en nadat zoon Sjoerd begon met judo, zelf ook weer fanatiek aan de slag gegaan als judoka en assistent coach.
De komende jaren zullen er zeker nog meer judoka vanuit onze seniorengroep deze stap gaan zetten. Deze groep traint op woensdag en vrijdag om 20:30 uur. Dus wil je beginnen met judo of verder gaan? Kom gezellig meedoen!

Extra bijzonder was het dat oud-JRM trainster Jorien van Beek speciaal uit Zwitserland was gekomen om dit examen bij te wonen. En ook voor Sander had zij een zwarte band met naam in het Japans erop uit Japan laten komen.

Speciale dank gaat (wederom) uit naar onze beste JRM-Uke Fabian Elbers. Zonder goede partner (= Uke) kan je nooit leren judoën, jezelf verbeteren en examen doen. Fabian heeft inmiddels al zeker voor meer dan 20 nieuwe Dangraden bij JRM gezorgd en wellicht dat hij zelf binnenkort de stap richting een 4e Dan durft te gaan maken! Maar wie zal er dan Uke mogen zijn?

Sander van Dijk geslaagd voor 1e Dan