Jaarlijks gaat een grote delegatie JRM-toppers naar het Houvasttoernooi in het Brabante Mierlo. Zoals elk jaar waren dit jaar de meeste poules weer sterk bezet met veel Nationale toppers. Zaterdag 12 mei was het de beurt aan de -10, -12 en -15 judoka en zondag 13 mei streden de -18, -21 en senioren om de trofeeën.

“SponsorKliks,

Op zaterdag wist Jesse Kamps (Afferden) zich wederom in de prijzen te knokken. Met goed judo moest hij alleen in de finale zijn meerdere erkennen en Jesse mocht de zilveren trofee meenemen naar huis. De overige B-selectie judoka hebben goed judo laten zien, maar konden dit keer nog niet meedoen om de prijzen. Een aantal had het extra zwaar omdat ze net in een volgend gewicht bleken te vallen zo aan het einde van de meivakantie.

Zondag was het Max Jetten (Nieuw-Bergen) die een bronzen trofee meenam. Hij draaide een prima toernooi en pakte een welverdiende podiumplek. Fabian Elbers draaide ook weer ijzersterk, hij won vier partijen, maar dat bleek uiteindelijk net niet genoeg voor een prijs. De overige A-selectie judoka wisten nog wel diverse partijen te winnen, maar kwamen vandaag niet in de buurt van het podium.

 

Mierlo: Sterk bezet, Jesse en Max pakken prijs