Maandag 7 mei bereikte ons het bericht dat ons oud-bestuurslid Mariëtte van Alphen aan de gevolgen van kanker overleden. Wij wensen onze JRM-kanjers Marloes, Alex en Roy Timmers, maar natuurlijk ook de gehele familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.

“SponsorKliks,

Mariëtte was als moeder van drie judoënde kinderen zéér betrokken bij de toenmalige Budovereniging Bergen. In het bestuur was ze eerst de drijvende kracht achter de wedstrijden als wedstrijdsecretaris en zorgde er elk jaar voor dat er ook weer nieuwe toernooien in binnen en buitenland op de agenda kwamen, waardoor BV Bergen steeds internationaler kon gaan presteren.

Toen de toenmalige penningmeester stopte, heeft Mariëtte haar portefeuille gewisseld en haar schouders onder de financiële administratie gezet. Binnen no-time had ze deze volledig op orde. Samen met de andere bestuursleden zorgde Mariëtte voor het realiseren van een eigen dojo, waarbij de financiële onderbouwing gewoon klopte. Maar vooral de strijdlust noodzakelijk was om ogenschijnlijk onmogelijk te nemen obstakels, toch werden genomen. Obstakels waren voor Mariëtte vaak vooral leuke en interessante uitdagingen!

Mariëtte zag haar kinderen binnen het judo belangrijke momenten beleven. Zo werd Marloes de eerste dame die haar 1e Dan behaalde bij Judo Ryu Maasduinen. En zowel Alex als Roy wisten met bronzen medailles terug te komen van de Nederlandse Kampioenschappen. En Mariëtte was altijd als trouwe supporter en trotse moeder aanwezig!

In 2012 toen de kinderen allen uitgevlogen waren, heeft Mariëtte het stokje doorgegeven en een prima opgezette financiële administratie overgedragen.

Mariëtte, dank je wel voor alles wat je voor Judo Ryu Maasduinen, de judoka, de ouders en iedereen hebt betekend!

 

In memoriam: Mariëtte van Alphen