Bij de Interne Competitie in Venlo streden vandaag slechts een drietal JRM kanjers om de medailles. Floor van Dijk (Nieuw-Bergen) wist haar eerste partij met maar liefst 4 waza-aris te winnen. De tweede wedstrijd ging op beslissing naar haar tegenstander en in de laatste partij kwam Floor in een muurvaste houdgreep. Een mooie derde plaats voor Floor. Broer Sjoerd mocht vervolgens aan de slag, voor hem is de Interne Competitie ook een moment om nieuwe technieken uit te proberen. Vandaag won hij alles overtuigend en hij werd dan ook als kampioen gekroond. Als laatste was ook Maarten Bogers (Wellerlooi) weer van de partij. Hij heeft de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan en weet zijn eerste partij te winnen. Vervolgens verliest ook hij op beslissing en met een houdgreep. De verschillen worden steeds kleiner en ook Maarten neemt een bronzen medaille mee naar huis.

“SponsorKliks,

Judo bestaat uit Renshu (trainen van technieken, door losse worpen of bijvoorbeeld Kata), Randori (oefenpartijtjes in de training om de technieken uit te proberen) en Shiai (wedstrijden). Wil je een goede judoka worden, dan zal je al deze onderdelen ook moeten beoefenen.

De IC is speciaal bedoelt om jonge beginnende judoka ervaring op te laten doen met wedstrijden. Zodra je in de grote groep traint, al een keer met de Judo Ryu Maasduinen Cup hebt meegedaan en zo rond de 6,5 jaar bent, kan je al meedoen met de Interne Competitie. Dat kan t/m oranje band met slippen en als je 12 jaar wordt, mag je helaas ook niet meer meedoen. Vervolgens word je ingedeeld op gewicht en niveau (beginner of gevorderd) en zoveel mogelijk ook op leeftijd en kleur band. Iedereen draait drie, vier partijen, direct gevolgd door de prijsuitreiking en vervolgens ga je weer naar huis.

Hopelijk zijn er volgende keer meer JRM judoka van de partij!

Opnieuw winst bij IC voor Sjoerd van Dijk, Floor en Maarten 3e