Van vrijdag 7 juli t/m zondag 9 juli gingen de leden van Judo Ryu Maasduinen op kamp. Dit keer weer naar Stevensbeek, waar in 2011 en 2015 het kamp ook plaats had. Vanaf de dojo reden de maxi’s richting Wanssum en de mini’s naar de veerpont richting Vierlingsbeek. Eenmaal op het kamp volgde na het opbouwen van de bedden (en de maxi’s ook hun ‘tent’) en de broodnodige verkenning door de bossen, natuurlijk weer Soep van Leo. Natuurlijk werd de jarige Jarno even in het zonnetje gezet om daarna het bos in te duiken voor Levend Stratego. Moe, maar vooral tegenstribbelend, werd het langzaam stil op het terrein, terwijl de maxi’s nog even flink werden aangepakt (leuk hè?!!).

“SponsorKliks,

Zaterdagmorgen stonden de eerste judoka om 5:30 uur naast hun bed. Na het ontbijt van 8:15u werd Koen toegezongen die deze dag jarig was en vervolgens gingen de maxi’s richting de Radioplassen voor vlotbouwen en andere spellen. De mini’s vertrokken voor een spel/speur/fototocht, die iets langer duurde dan gepland, maar deze kanjers keerde enthousiast terug op het terrein voor de lunch.

Na de lunch gingen ook de mini’s naar de Radioplassen voor een middagje zwemmen. Bij terugkomst op het kampterrein lekker douchen, om vervolgens weer het bos in te gaan. De BBQ ging aan en de frieten werden gebakken. Tijdens het eten werd het kampioenschap judopakken hangen gehouden, bij de mini’s won Sjoerd van Dijk (33 deelnemers) met 0:42 minuut, Fedor Percic haalde in een tweede poging nog wel 1:17 min. Bij de maxi’s hing Tamara Elbers 0:47 minuut en bij de senioren waagde alleen Kas Trilsbeek zich aan een poging (1:08 minuut), de rest had vooral oog voor de heerlijke hamburgers van Arno de Best!

Dit jaar geen kampvuur, door de droogte en het bosrijke gebied. Dus een estafette met alle kampers en kampstaf, gevolgd door ‘drie-is-teveel’. Nadat de steeds fanatieker wordende kinderen (& staf) elkaar al wat kneuzingen hadden aangebracht, werd er snel een Smokkelspel gestart, maar niet voordat Jorien even in het zonnetje werd gezet op haar laatste kamp.

Om 2:00 uur gingen de laatste stafleden hun bed in en zondagmorgen bleef het nog lang rustig. Na het ontbijt volgende de ‘prijsuitreiking’ waar Peter Baartz de beker won als beste mini en Dirk Gijsberts als beste maxi. De A-selectie zette vervolgens Jorien nogmaals in het zonnetje met een mooie foto van de hele ploeg.

Nadat alle kinderen door de ouders opgehaald waren, keek de nog aanwezig staf terug om een fantastisch mooi kamp!

21e JRM Kamp was fantastisch!