Zondag 18 juni waren de Danexamens voor 1e t/m 3e Dan in Roermond. Als eerste mocht Tamara Elbers (Wellerlooi) examen doen voor haar 2e Dan (tweede zwarte band). Met haar broer Fabian als Uke (valpartner) liet zijn een zeer goed examen zien. Na het behalen van 100 wedstrijdpunten hoef je voor tweede Dan maar één kata te laten zien en Tamara koos voor het Gonosen wat zij prima demonstreerde, daarnaast moet je bij elk examen ook nog Nage-waza (worpen) en Ne-waza (grondtechnieken) laten zien. Met het behalen van haar 2e Dan mag Tamara nu 2 streepjes op haar zwarte band dragen.

“SponsorKliks,

Vervolgens mocht Tamara als Uke van Jesse Giesbers (Nieuw-Bergen) de mat op. Jesse had net als Tamara 100 wedstrijdpunten behaald, waardoor hij geen kata hoeft te laten zien (1e Dan). Ook Jesse zijn examen was, ondanks de zenuwen, erg goed en hij is vanaf nu 1e Dan en mag voortaan een zwarte band om zijn buik knopen. Voor Jesse deze week dubbel feest, nadat hij woensdag ook hoorde dat hij zijn vmbo-diploma heeft behaald.

Als laatste was het Dirk Gijsberts (Nieuw-Bergen) die met Uke Max Jetten de mat betrad. Ogenschijnlijk had Dirk zijn zenuwen het beste in bedwang. Met een strak examen behaalde Dirk ook zijn felbegeerde zwarte band. Max deed het erg goed als Uke en kreeg zelfs complimenten van de examinatoren.

Natuurlijk ontvingen Dirk en Jesse uit handen van trainster Jorien van Beek een mooie zwarte band uit Japan, met hun naam in het Japans daarop.

Zwarte band voor Dirk en Jesse, 2e Dan voor Tamara

Eén gedachte over “Zwarte band voor Dirk en Jesse, 2e Dan voor Tamara

Reacties zijn gesloten.