Zaterdag 10 juni was het zover, trainster Jorien van Beek (Nijmegen) van regionale judovereniging Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer mocht haar herkansing voor de 6e Dan doen. Het laatste kleine onderdeel waar ze in oktober 2016 nipt op zakte. Vol spanning ging Van Beek eerst nog coachen in Venray waar ze pupillen Jesse Kamps en Finn van de Pol nog een medaille zag pakken. In de namiddag vertrok zij samen met valmaatje Fabian Elbers (Wellerlooi) naar Wijk bij Duurstede.

“SponsorKliks,

Ondanks de spanning weet Jorien vandaag een goed Gonosen neer te zetten. En kort na het herexamen volgt het verlossende woord. Was in juni 2016 de scriptie al met een 8,0 beoordeeld en in oktober 2016 het Nage-no-kata (vormen van werpen), Kime-no-kata (vormen van zelfverdediging), Ju-no-kata (vormen van souplesse), Koshiki-no-kata (vormen uit de oudheid), het Nage-waza (werpen) en het Ne-waza (grondtechnieken) al ruim voldoende bevonden, nu is plaatje compleet.

Zij is hiermee pas de 11e vrouw die in Nederland deze Dangraad weet te behalen (en pas de vierde dame d.m.v. een theoretisch en technisch examen) en vanaf nu de bijbehorende rood-wit-geblokte band mag dragen.
Oud bondscoach en oud-JRM-voorzitter Willem Visser was speciaal vanuit zijn woonplaats in Zuid-Frankrijk naar Wijk bij Duurstede te komen om Jorien toe te spreken na het behalen van deze bijzondere Dangraad. Willem Visser was de oprichter van Judo Ryu Nijmegen de judoschool waar Jorien van Beek in 1986 haar judocarrière begon. Sindsdien is Sensei Visser haar trainer/coach gebleven, zijn komst naar Nederland was een bijzondere verrassing op deze o zo bijzondere dag!

6e Dan voor trainster Jorien van Beek