Bij de -10 jongens wist Sjoerd van Dijk (-27, Nieuw-Bergen) twee partijen van een Fransoos en een Belg te winnen, helaas moest hij een Rus en een Nederlander voor laten gaan en eindigt Sjoerd op een zevende plaats. Ook Quinthen Chittick (-30, Nieuw-Bergen) weet twee partijen van een Griek en een Israëliër te winnen, maar hij verliest van een Belg en een Let en ook hij wordt zevende.

“SponsorKliks,

Finn van de Pol (-34, Boxmeer) weet na een vrijloting zijn eerste partij te winnen, in de halve finale verliest Finn echter van een Canadees om vervolgens met volle overtuiging het brons mee naar huis te nemen. Jesse Kamps (-38, Afferden) is vandaag onverslaanbaar, overtuigend plaatst hij zich met drie overwinningen (Duitser, Let en Nederlander) voor de finalepartij tegen een Fransman welke hij met een prachtige Harai-goshi voortijdig beslist. Jesse grijpt dus de titel op dit grote, zware toernooi.

De -12 jongens Enzo Virgillito (-27, Nieuw-Bergen), Lars Janssen (-38, Siebengewald), Levi Winkelmolen (-38, Bergen) en Ryan Hatami (-46, Nieuw-Bergen) hebben het een stuk zwaarder vandaag en weten helaas geen partijen te winnen. Een mooie ervaring en volgend jaar gaan we weer knallen.

In de middag is het de beurt aan de -15 heren Sidney Houkes (-42, Siebengewald) en Robin Janssen (-60, Siebengewald). Sidney knokt, maar kan vandaag helaas geen partij winnen. Robin zet de stijgende lijn van Ede door en moet helaas in de hoofdronde één partij gewonnen geven. Hij knokt zich echter terug naar de wedstrijd om brons, deze verliest hij helaas, maar een mooie vijfde plek voor Robin.

Op zondag waren de -18 jaar en oudere judoka aan de beurt. Jesse Giesbers (-66, Nieuw-Bergen) en Dirk Gijsberts (-73, Nieuw-Bergen) kunnen helaas geen partij winnen. Ferry Giesbers (-81, Nieuw-Bergen) weet nog wel op voorsprong te komen, maar landt vervolgens op zijn hoofd, enigszins aangeslagen, verliest hij vervolgens ook zijn herkansingspartij.
Tamara Elbers (-63, Wellerlooi) verliest haar eerste partij in de Golden Score waar meer had ingezeten. In de herkansing wint ze twee partijen, maar vervolgens verliest ze. Een jonge Duitse scheidsrechter ziet een houdgreep over het hoofd, geeft matte, waarop Tamara de partij verliest helaas. Als laatste mag Yvet Willems (-78, Holthees) de mat op. Met goed judo weet zij uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis te nemen.

Jesse Kamps wint Venray, Finn en Yvet worden derde