Zaterdag 03 juni streed een viertal JRM-judoka bij het Heidetoernooi in Ede om de prijzen. Helaas wist niemand een van de prachtige medailles mee naar huis te nemen, maar ondanks de hitte in de hal werd er wel goed gejudood.

“SponsorKliks,

De 9-jarige Lars Janssen (-12, -38, Siebengewald) mocht in de ochtend het spits afbijten. Hij scoort vrij snel in zijn eerste partij een waza-ari met een veeg, maar draait zichzelf daarna in een houdgreep. Dat betekent dat hij alle volgende partijen in zijn poule met ippon moet winnen om zich te plaatsen voor de finalepoule. Dat lukt op de laatste partij na, deze gaat (al dan niet terecht) op beslissing naar zijn tegenstander.

Marijke Jetten (-18, -52, Nieuw-Bergen) draait haar laatste toernooi van dit lange seizoen, waarin ze heeft laten zien dat ook zij het echte judo heeft ontdekt. Vandaag weet ze in haar poule één partij te winnen, maar dat is niet genoeg voor plaatsing voor de kruisfinales.

Sidney Houkes (-15, -42, Siebengewald) doet weer de nodige ervaring op en ziet twee van zijn drie tegenstanders later ook op het podium belanden. Robin Janssen (-15, -60, Siebengewald) begint ijzersterk aan zijn toernooi. In zijn poule weet hij al zijn tegenstanders te verslaan en hij plaatst zich voor de 16-koppige finalepoule. Hierin weet hij één partij te winnen, maar in de kwartfinale strandt Robin en eindigt hij op een 7e plaats.

Heidetoernooi Ede: ondanks de hitte goed judo gezien!