Zaterdag 28 mei streden de -8 t/m -15 judoka om de prijzen in Lent. Trainer/coach Franc Trilsbeek is hier ooit als judoka begonnen en alle coaches en judoka komen graag naar dit toernooi. Vanwege het Hemelvaartweekend dit keer een kleinere delegatie van Judo Ryu Maasduinen, maar met 8 van de 10 judoka in de prijzen, absoluut een geslaagd toernooi.

“SponsorKliks,

In de ochtend mocht Floor van Dijk (Nieuw-Bergen) als eerste de mat op. Zij weet twee partijen te winnen en wordt hiermee tweede. Daarna is het de beurt aan Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) die twee partijen verliest, maar alle andere partijen overtuigend weet te winnen en een bronzen medaille mee naar huis mag nemen. Esmee Luijpers (Nieuw-Bergen) heeft het zwaar vandaag tegen dames van wel 10 kg mee. Maar zij blijft vechten en grijpt met een vierde plaats maar net naast het podium. Ondertussen is Fedor Percic (Boxmeer) ook aan zijn wedstrijden begonnen, hij moet alleen in de finale zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, maar pakt een mooie zilveren medaille.

Daarna is het de beurt aan Sven Verheijen (Boxmeer) en Finn van de Pol (Boxmeer) die dit toernooi ook gebruiken als voorbereiding op het DK teams van zondag. Sven weet al zijn partijen overtuigend te winnen, maar loopt op een heupworp in een van de partijen. Omdat deze jongen later ook verliest, mag Sven twee extra partijen draaien om uit te maken wie er kampioen wordt. Na zeven wedstrijden eindigt Sven uiteindelijk op de tweede plaats. Finn staat nog een beetje te slapen en verliest zijn eerste partij, omdat hij vervolgens vier partijen wint en één partij verliest, eindigt hij op punten alsnog op de tweede plaats.

Ondertussen zijn Sidney Houkes (Siebengewald) en Jens Gommers (Rijkevoort/Boxmeer) ook aan hun toernooi begonnen. Sidney weet slechts één partij te winnen, maar door een dubbele diskwalificatie pakt hij alsnog het brons. Jens is niet in goede doen, iets te lang in de zon gezeten en met verbrande schouders judoën is lastig en eindigt op de vijfde plaats.

Als laatste gaan Jens van Mierlo (Nieuw-Bergen) en Levi Winkelmolen (Bergen) de mat op. Beiden draaien een zeer goed toernooi in voorbereiding op het DK. En met twee zilveren medailles wordt deze editie van het Laauwiktoernooi afgesloten.

Laauwiktoernooi Lent: 6x zilver, 2x brons