Zaterdag 13 en zondag 14 mei stond het Houvasttoernooi van Budovereniging De Hechte Band in Mierlo op het programma. Op zaterdag mochten de -8, -10, -12 en -15 judoka de mat op. In de eerste groep wist Floor van Dijk (-28, Nieuw-Bergen) zich goed staande te houden en pakte een prachtige derde plaats. Bij de jongens -10 wisten Sjoerd van Dijk (-27, Nieuw-Bergen) en Finn van de Pol (-34, Boxmeer) helaas geen prijs te pakken, Finn werd nog knap vijfde. Jesse Kamps (+34, Afferden) wist zich te plaatsen voor de wedstrijd om brons, maar deze ging, met een prachtige overname op Jesse’s beenworp, helaas verloren.

“SponsorKliks,

In de -12 groep stonden Levi Winkelmolen (Bergen) en Lars Janssen (Siebengewald) in een grote -38 kg poule beiden knap te winnen, helaas verloren ze beiden ook van een sterkere tegenstander en helaas ook in de herkansing. Ook de heren -15 jaar konden vandaag geen prijs mee naar huis nemen. Sidney Houkes (Siebengewald, -42) liet zich niet de kaas van het brood eten, scoorde nog waza-ari, maar dat bleek niet genoeg. Robin Janssen (Siebengewald) mocht met zijn 55,5 kg in de -60 kg draaien en wist hierin knap twee partijen te winnen. Helaas was dat ook niet genoeg voor een prijs.

Op zondag ging Yvet Willems (Holthees, +70) de mat op en won één partij. Vervolgens (en tegelijk) was zij ook als coach aanwezig in Mierlo en zag ze Tamara Elbers (-70, Wellerlooi) één partij winnen en Marijke Jetten (-52, Nieuw-Bergen) goed judoën alleen helaas geen winst pakken. Ook Ferry Giesbers (Nieuw-Bergen) moest een gewichtsklasse hoger judoën en ondanks dat -81 echt een stuk zwaarder is, wist hij hierin twee partijen te winnen.

Floor van Dijk pakt brons in Mierlo

Eén gedachte over “Floor van Dijk pakt brons in Mierlo

Reacties zijn gesloten.