Maandag 17 april stonden de -10, -12 en -15 judoka op de mat voor het 8e Bossche Paastoernooi. In de ochtend waren het de ervaren jongens -12 en -15 jaar die de mat op gingen. Robin Janssen (Siebengewald, -55/-60) en Sidney Houkes (Siebengewald, -42) hadden beiden een poule met 7 judoka. Dus allebei lekker zes partijen judoën. Sidney wist vandaag twee partijen te winnen en eindigde op een vijfde plaats, Robin moest alleen de twee -60 judoka voor zich laten en pakte vier winstpartijen, hierdoor eindigde hij op een mooie derde plaats.

“SponsorKliks,

Lars Janssen (Siebengewald) en Levi Winkelmolen (Bergen) mochten in dezelfde poule om de titel strijden. Helaas waren twee judoka duidelijk beter en mochten Lars en Levi onderling uitvechten wie het brons mee zou nemen. Ging een paar weken geleden de winst nog naar Lars bij de Interne Competitie, vandaag wist Levi met 1 straf verschil te winnen en het brons mee naar huis te nemen.

Ryan Hatami (Nieuw-Bergen, -46) heeft het altijd lastig tegen veel langere jongens. Maar vandaag begonnen hier en daar wat kwartjes te vallen. Helaas resulteerde dat nog niet in alleen maar winstpartijen, maar met goed judo en twee overtuigende winstpartijen, pakt Ryan vandaag de tweede plaats.

Bij de jongens -10 jaar weet Finn van de Pol (Boxmeer, -34) vier partijen met ippon te winnen, helaas krijgt hij zelf de ippon tegen in de finale en Finn pakt voor de achtste keer zilver dit jaar. Jesse Kamps (Afferden, -38) verliest nipt op beslissing in zijn eerste partij maar overtuigt vervolgens met twee winstpartijen en hij pakt zilver. Ook Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen, -27) eindigt op een tweede plaats door alle partijen voortijdig te beslissen, maar helaas de finalepartij te verliezen.

In de middag mogen de onervaren judoka de mat op. Hier weer Esmee Luijpers (Nieuw-Bergen, -40) een mooie gedeelde derde plaats te pakken en Floor van Dijk (Nieuw-Bergen, -28) weet in één partij zelfs 6 waza-ari’s te scoren en pakt uiteindelijk een mooie zilveren beker.

8e Paastoernooi Den Bosch: 5x zilver, 3x brons

Eén gedachte over “8e Paastoernooi Den Bosch: 5x zilver, 3x brons

Reacties zijn gesloten.