Zaterdag 08 april streden een drietal judoka van Judo Ryu Maasduinen in het Groningse Leek om de Nationale titels -18 jaar. Via het Limburgs Kampioenschap hadden Marijke Jetten, Tamara Elbers en Ferry Giesbers zich vier weken geleden weten te plaatsen. De 15-jarige Ferry mocht als eerste de mat op in de -73 kg categorie. Hij wist vandaag geen partijen te winnen, maar hij maakte het zijn tegenstanders wel moeilijk en met een berg ervaring kon hij enigszins tevreden naar huis. Het harde trainen zal vast en zeker uiteindelijk meer winstpartijen op gaan leveren.

“SponsorKliks,

De 14-jarige Marijke, net als Ferry eerstejaars -18, draaide twee ijzersterke partijen. Helaas kwam ze twee keer in een houdgreep terecht, waarbij het in de laatste partij op een Golden Score leek af te gaan. Jammer genoeg kon Marijke haar tegenstander net geen tweede waza-ari geven of de derde straf. Maar ook voor Marijke een hoop ervaring rijker en ze bewijst elk toernooi weer een stapje in de goede richting te maken.

Helaas bleek ook vandaag weer dat in ijzersterk bezette klasse -63 kg bij de dames veel mensen van elkaar kunnen winnen. Tamara Elbers kwam teleurstellend niet aan een winstpartij en zal zich na dit seizoen gaan richten op de overstap naar de junioren.

Helaas geen successen op NK -18 jaar in Leek