Zondag 26 maart reed Jorien van Beek met de familie van Dijk naar het Belgische Sint-Truiden voor het “Tornooi van de Fruitstreek”. In België draaien de judoka met net wat andere leeftijden en regels dan in Nederland. Deze keer deed alleen Sjoerd van Dijk mee. Bijna waren we nog te laat, nadat we met de auto op een andere auto knalde, gelukkig alleen met blikschade. Coach Jorien liep met Sjoerd en Floor vast door naar de weging en kwamen net op tijd, terwijl ondertussen de auto werd weggesleept.

“SponsorKliks,

Sjoerd die nog wat onder de indruk was van de harde klap, liet zich niet kennen en liet vervolgens in zijn wedstrijden ook nog wat knallen zien. Alle partijen wist Sjoerd overtuigend met ippon te winnen. De eerste partij was waza-ari door Hiza-guruma gevolgd met houdgreep. De tweede partij werden drie waza-ari’s gescoord, voordat Sjoerd wederom een houdgreep maakte. De laatste partij scoorde Sjoerd al snel weer twee waza-ari’s en maakte de partij met een knallende o-uchi-gari af. Kampioen!

Omdat het toernooi in Sint-Truiden middenin de fruitstreek plaatsvindt, kregen de judoka naast een leuke medaille ook allemaal een appel.

Knallende dag in Sint-Truiden: Sjoerd van Dijk kampioen