Van 10 t/m 17 maart gaven twee Japanse sensei diverse Kodokan kata clinics door het hele land. Onze trainster, Jorien van Beek, heeft dit jaar de organisatie op zich genomen. Samen met Cor van der Heijden (CIOS Arnhem) heeft zij de heren de hele week begeleid door het hele land. Zo werden er clinics gegeven in Nieuwegein, Wijk bij Duurstede, Spijkenisse, CIOS Haarlem, Zaandam, Tilburg, CIOS Arnhem, Born, Huizen en Reuver. Hierbij maakte Jorien in de gehuurde Volvo ruim 2.000 km en in totaal werd er bijna 2.500 km afgelegd.

“SponsorKliks,

Omdat sensei Susumu Takahashi pas ‘s avonds terug zou vliegen naar Tokio, had Jorien hem gevraagd ook bij Judo Ryu Maasduinen een training te komen verzorgen. En omdat Jorien en Takahashi al jaren vrienden zijn, vond hij dat erg leuk om te doen. Hij wilde liever de training geven dan nog ergens een museum te gaan bezoeken.

En het werd een geslaagde ochtend. Na een korte warming-up werd bijna een uur lang stilgestaan bij Uchi-mata en allerlei vormen en toepassingen van deze mooie judoworp. Voor de oudere wedstrijdjudoka lekker inslijpen van de techniek, de jongere groep en senioren hebben weer een hele berg bijgeleerd. Elke keer mochten de judoka een voorbeeld geven, dat gevolgd werd door groot applaus.
Na een zestal randori staand, waar de Japanse sensei ook nog even de mat op ging, volgden nog een aantal simpele, maar uiterst effectieve technieken in ne-waza, met hier en daar een “O, ja” momentje. Voor de jongere judoka werd een techniek naar houdgreep gedaan, de oudere judoka kregen ook een omstrengeling en een armklem. De training werd vervolgd met korte randori ne-waza ippon change.

Natuurlijk werd de training afgesloten met een foto- en handtekeningensessie. Een mooie ochtend voor Judo Ryu Maasduinen!

Sensei Takahashi heeft daarna nog mogen genieten van een heerlijke ijscoupe bij Clevers in Arcen voordat hij door Jorien in Düsseldorf op het vliegveld werd afgezet.

Hoog bezoek bij JRM: 7e Dan Susumu Takahashi geeft les