Zondag 05 maart streden honderden judoka om de prijzen bij de Open West-Brabantse Judokampioenschappen in Wouw. Ook regionale judovereniging Judo Ryu Maasduinen uit de gemeenten Bergen en Boxmeer was vertegenwoordigd.

“SponsorKliks,

In de ochtend mocht Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen, -27 kg) het spits afbijten bij de jongens tot 10 jaar. Zijn eerste partij verloor hij van de latere kampioen, maar daarna wist Sjoerd alleen maar ippons te scoren, waardoor hij de tweede plaats mee naar huis nam. Ondertussen was Yvet Willems (Holthees, -78 kg) ook aan haar toernooi begonnen. Altijd maar kleine poules bij de dames senioren en dan kreeg een tegenstandster ook nog een diskwalificatie. Helaas verloor Yvet om goud, tweede, maar ze baalde vooral omdat het niet allemaal ging zoals ze wilde.

Finn van de Pol (Boxmeer, -34 kg) begon met twee goede overwinningen, maar verliest helaas ook, alle judoka in de poule verliezen minimaal één partij en op punten weet Finn de tweede plaats te pakken. Ook Jesse Kamps (Afferden, -38 kg) draaide een goed toernooi. Hij weet al zijn partijen met ippon te winnen en neemt zo het goud mee naar huis.

Jesse Giesbers (Nieuw-Bergen, -66 kg) maakte de meest spectaculaire ippon van de dag in zijn eerste partij, maar welke worp het was, dat weet niemand. Na nog een paar partijen pakt Jesse geen prijs, maar heeft hij wel eindelijk zijn danpunten bij elkaar. Ook Ferry Giesbers (-18 jaar, -73 kg) pakt de nodige punten en eindigt in zijn poule op een zevende plaats, niet slecht voor een eerstejaars -18 judoka in deze zware poule.

Sidney Houkes (Siebengewald, -15, -42 kg) weet helaas geen partijen te winnen en het is knap dat hij er elke keer weer staat. Ryan Hatami (Nieuw-Bergen, -12, -46) mag als laatste de mat op en weet zijn eerste partij te winnen. Helaas is hij daarna niet opgewassen tegen zijn veelal grotere tegenstanders en grijpt hij met een vierde plaats net naast het podium.

Open West-Brabantse: Jesse kampioen, Sjoerd, Yvet en Finn tweede

Eén gedachte over “Open West-Brabantse: Jesse kampioen, Sjoerd, Yvet en Finn tweede

Reacties zijn gesloten.