Zaterdag 11 februari was het Nederlands Kampioenschap Junioren in Nijmegen. In het ochtendprogramma mochten Max en Roel Jetten (Nieuw Bergen) aantreden in de grootste herenpoules van de dag die over vier matten werden verdeeld en beide broers mochten op mat 2 judoën.

“SponsorKliks,

Roel (-73) begint tegen een voor hem onbekende jongen uit het Noorden van het land en begint sterk. Echter laat Roel zich verrassen met een lage schouderworp en hij moet in de herkansing verder. Max (-66) treft direct in de eerste ronde de latere kampioen Yannick van der Kolk. Hij begint goed aan de partij, maar Yannick was gewoon beter en Max moet afkloppen in een omstrengeling. Roel wint zijn eerste herkansingspartij met een mooie uchi-mata, maar komt daarna Colin van der Kolk tegen, die vooral fysiek de betere judoka is. Max verliest ook zijn herkansingspartij tegen Deljo, die vooral sneller, maar zeker niet beter is.

In de middag mag Tamara Elbers (Wellerlooi) de mat op. Ook zij staat in de grootste poule van de dames, de -63 kg. Tamara verliest haar eerste partij tegen een lastige kleine tegenstander. In de herkansing is het Banen die Tamara verslaat en na twee partijen is het NK voor Tamara helaas voorbij. Toch een mooie voorbereiding op het NK -18 jaar dat later dit jaar in Leek wordt gehouden.

Een groot verschil tussen sommige poules met slechts 3, 4 of 6 deelnemers in de lichtste en zwaarste gewichtsklassen, waar je met 1 winstpartij al een medaille kan pakken, tegenover de 28 deelnemers in Tamara’s poule, 42 in Max’ poule en 44 in Roel’s poule. Ongeacht de resultaten, wij zijn trots op onze JRM-kanjers!

NK Junioren in Nijmegen: 3 JRM deelnemers dit jaar

Eén gedachte over “NK Junioren in Nijmegen: 3 JRM deelnemers dit jaar

Reacties zijn gesloten.