Zaterdag 04 en zondag 05 februari stonden de -15 en -18 judoka van Judo Ryu Maasduinen op de mat in Vlaardingen. Dit jaar een kleinere versie van het toernooi, met slechts 4 matten, maar de bezetting was weer ijzersterk. Daarnaast was het dit weekend de vuurdoop voor de nieuwe judoregels. De yuko bestaat niet meer, alle scores anders dan ippon, zijn nu waza-ari. Dit leverde langere partijen op, wat bij sommige judoka een aanslag op de conditie was.

“SponsorKliks,

Op zaterdag wisten Sidney Houkes (-42, Siebengewald) en Robin Janssen (-55, Siebengewald) geen potten te breken. Er zit een stijgende lijn in hun ontwikkeling en de resultaten zullen wel gaan komen.

Zondagmorgen waren de heren -18 in alle vroegte aan de beurt. Dirk Gijsberts (-66, Nieuw Bergen) is de laatste maanden een paar centimeter de lucht ingeschoten en is nog zoekende met zijn technieken. Jesse Giesbers (-66, Nieuw Bergen) weet zijn eerste partij met een prachtige voetveeg naar zich toe te halen, maar komt daarna te sterke tegenstanders tegen.
Ferry Giesbers (-73, Nieuw Bergen) weet overtuigend zijn eerste partij te winnen, daarna wordt het een conditieslag en komt Ferry erachter dat de -18 echt meer vergt dan de -15 jaar. Bovendien tellen de waza-ari’s niet meer op, dus Ferry mag veel minuten op de mat staan. Na 4 partijen grijpt hij net naast het podium.

In de middag zijn de dames -18 aan de beurt. Marijke Jetten (-52, Nieuw Bergen) draait momenteel in misschien wel de sterkste damespoule en ook vandaag weer treft ze direct een voormalig Nederlands kampioen. Ook bij Marijke ziet coach Jorien van Beek veel vooruitgang, haar winstpartijen gaan echt nog wel komen. Ondertussen is Tamara Elbers (-63, Wellerlooi) ook aan haar toernooi begonnen. Ze weet overtuigend twee partijen naar zich toe te slepen, maar verliest helaas om brons.

Vlaardingen wederom sterk bezet! Geen prijzen voor JRM

Eén gedachte over “Vlaardingen wederom sterk bezet! Geen prijzen voor JRM

Reacties zijn gesloten.