Het tweede weekend van januari is traditioneel de Dutch Open in Eindhoven. Een groot, sterk, internationaal toernooi voor judoka van de -15, -18 en -21 jaar, met dit jaar ruim 1.700 deelnemers. Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer was met een kleine selectie aanwezig.

“SponsorKliks,

Op zaterdag 14 januari was het de beurt aan de -18 judoka, voor wie het Espoirtoernooi het derde toernooi was in de kwalificatie voor het EK -18 van later dit jaar, na Den Haag en Haarlemmermeer.
Tamara Elbers (Wellerlooi) was de enige JRM-deelneemster en in een poule van 47 dames -63 kg weet Tamara twee partijen winnend af te sluiten. De eerste ronde gaat helaas verloren tegen een Deense die vooral tactisch bezig is. In de herkansing worden twee Nederlandse dames verslagen, voordat een Belgische Tamara de weg naar het podium versperd.

Zondag 15 januari zijn het Roel Jetten (Nieuw Bergen, -73) en Silas Sanders (Nieuw Bergen, -81) die bij de junioren de tatami betreden. Roel neemt het de eerste ronde op tegen een Zwitser die het spelletje net iets tactischer speelt dan Roel. Helaas verliest Roel en omdat zijn tegenstander niet in de halve finale komt, heeft Roel geen herkansing. In Roel’s poule waren 56 deelnemers.

Silas draait een mooie tactische partij tegen een Fransoos in een poule met 34 deelnemers. Helaas komt Silas na het einde van zijn wedstrijd, die hij met shido wint, verkeerd terecht als de Fransoos alsnog een worp inzet. Silas weet zijn partij dus wel te winnen, maar moet met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure de strijd staken. Een ritje in de ambulance en een paar uur op de Spoed Eisende Hulp zijn het gevolg. Volgende week nog een scan en hopelijk valt het mee! Beterschap en sterkte Silas!

Espoirtoernooi: Weer ervaringen rijker!

Eén gedachte over “Espoirtoernooi: Weer ervaringen rijker!

Reacties zijn gesloten.