141123_Tamara_1e_BeekenDonkZondag 23 november gingen de gevorderde wedstrijdjudoka van Judo Ryu Maasduinen in de -12 en -15 jaar naar het Brabantse Beek en Donk. Allereerst strijden de -15 jongens om de prijzen. Helaas weten Jesse en Ferry Giesbers (-55 kg) en Jari Iliadis (-38 kg) niet in de buurt van het podium te komen. Ferry en Jari winnen beiden nog wel één partij, wat toch altijd goed is voor het zelfvertrouwen.
Beide dames -15 jaar hebben een poule met vijf tegenstanders. Marijke Jetten (-40 kg) laat elke week progressie zien, maar komt nog niet in de buurt van het podium. Tamara Elbers (-57 kg) begint vandaag wat stroef aan het toernooi met winstpartijen op waza-ari en yuko. Daarna scoort ze echter nog drie maal ippon en wordt overtuigend kampioen en neemt een grote beker mee naar huis.
Als laatste mag Robin Janssen bij de jongens -12 jaar -42 kg de mat op. Hij verliest zijn eerste partij, ondanks goed judo. In de herkansing weet hij vervolgens drie partijen te winnen, maar net voor de kruisfinalepoule strandt Robin op een terechte scheidsrechtersbeslissing.
Helaas, maar goed judo gezien vandaag!

“SponsorKliks,

Beek & Donk: Tamara kampioen