141116_Geleen_Ferry_kampioen141116_Geleen_Jesse2_Dirk3Zondag 16 november trokken de judoka tot 15 jaar naar Zuid-Limburg getrokken voor het internationale toernooi van Budoclub Oud Geleen. Allereerst mocht, na een uurtje wachten, Ferry Giesbers de mat op in de -55 kg. Hij weet al zijn partijen overtuigend te winnen en maakt in de finale het af met een prachtige O-soto-gari. Kampioen!
Jesse Giesbers en Dirk Gijsberts staan vervolgens in de -50 kg op de mat. Jesse wint zijn eerste partij overtuigend met een perfect uitgevoerde Ko-soto-gake, maar moet daarna nipt zijn meerdere erkennen in de latere kampioen.
Ook Dirk Gijsberts wint zijn partijen maar verliest in de finale van dezelfde jongen die Jesse in de weg stond. Jesse die inmiddels in de herkansing nog twee partijen heeft gewonnen, neemt vervolgens het zilver mee naar huis door in een onderlinge partij Dirk te verslaan. Brons voor Dirk. Eindelijk weer eens prijs voor deze drie enthousiastelingen.
Als laatste gaat Tamara Elbers de mat op. Zij wint overtuigend haar eerste partij, maar moet in de halve finale haar meerdere erkennen in Vanessa Mackert. Al was de winst voor de Duitse niet meer zo overtuigend als eerder dit jaar op het DK. In de herkansing wint Tamara met een mooie O-uchi-gari. Helaas verliest Tamara daarna op een onnodige shido om het brons en moet ze met een vierde plaats genoegen nemen. Samen met coach Jorien van Beek heeft ze haar verbeterpunten voor de trainingen alweer uit dit toernooi gepikt!

“SponsorKliks,

Geleen 2014: Goud, zilver, brons