141025_Brian_hizagurumaZaterdag 25 en zondag 26 oktober stonden de oudere wedstrijdjudoka van Judo Ryu Maasduinen op de mat tijdens het altijd leuke Klompentoernooi in het Brabantse Sint Oedenrode. Zaterdagochtend streden de -18 jongens om de prijzen. In de -73 kg poule was het Brian Verhoeven die, na verlies in de eerste ronde, met drie prachtige ippons op rij de wedstrijden om de podiumplekken bereikte. Hij verliest echter zijn laatste wedstrijd en blijft op die vervelende vierde plaats steken. Silas Sanders gaat door één onoplettendheid strijdend ten onder tegen Nederlands Kampioen Jasper van de Oetelaar. Ook in de herkansing verliest Silas verrassend. Bij de heren -15 jaar mag Jari Iliadis (-38 kg) als eerste de mat op. Hij staat elke week steviger op zijn voeten, maar weet helaas niet te winnen. Bij de -50 kg poule zijn het Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers (beiden Nieuw Bergen) die om de medailles gaan strijden. Helaas heeft Dirk zijn dag niet (of zat hij nog in de vakantiemodus), maar Jesse weet overtuigend 3 partijen te winnen, helaas verliest hij in het zicht van het podium en wordt vijfde. Ferry Giesbers start vanaf vandaag definitief in de -55 kg. Hij neemt een solide voorsprong, maar één klein foutje wordt bij judo direct afgestraft. In de herkansing volgt nog wel een winstpartij, maar de wedstrijd erna komt letterlijk te snel. Bij de -60 kg staat Toon Megens steeds sterker op zijn benen, de basisfouten zijn aan het verdwijnen en Toon weet ook twee partijen te winnen.

“SponsorKliks,

Als laatste mag Tamara Elbers de mat op bij de dames -15 jaar -57 kg. Zij wint al haar partijen overtuigend met ippon, waaronder een prachtige uchi-mata in de finale. Kampioen!

Zondag 26 oktober was het de beurt aan Robin Janssen (-42kg), die steeds meer gefocust in de trainingen aanwezig is, wat resulteerde in beter judo, maar helaas geen podiumplaats. Ook Cas Ebbers (+38 kg) stond stevig op zijn benen tegen veelal grotere en zwaardere judoka maar, mede dankzij een scheidsrechterlijke dwaling, bleef hij op een zevende plaats steken.

Klompentoernooi Sint Oedenrode 2014