140928_Tamara3eOssNa een succesvolle actiedag voor de Clubkasactie bij de plaatselijke supermarkt Jan Linders op zaterdag, stonden zondag 28 september de wedstrijdjudoka van Judo Ryu Maasduinen op de mat in het Brabantse Oss.
Allereerst mochten de dames de mat op. Marijke Jetten startte in haar nieuwe gewichtsklasse -40 kg. Ze moest direct aantreden tegen Dewy Lo-a-Njoe die dit voorjaar nog brons won op het NK. Helaas verloor Marijke deze partij. In de herkansing won ze met een mooie omstrengeling om vervolgens Alexe Wagemakers te treffen die op dat NK ook brons won. Goed judo laten zien Marijke! Ook Tamara Elbers startte in haar nieuwe gewichtsklasse -57 kg. Haar eerste partij verloor ze, maar met drie prachtige ippons pakte ze alsnog de bronzen beker. Vervolgens mocht Robin Janssen de mat op. Een valse start en vervolgens drie winst partijen met ippon, brachten hem bij de wedstrijd om de derde plaats. Deze ging helaas verloren.
In de middag gingen de heren -15 jaar de mat op. Jari Iliadis (-38) liet zien dat hij stappen vooruit maakt, maar nog geen winstpartij voor Jari vandaag. Dirk Gijsberts trof in zijn nieuwe gewichtsklasse -50 kg direct de latere kampioen Packbiers. Helaas ging ook de herkansingswedstrijd verloren. Jesse Giesbers startte ook in een nieuwe gewichtsklasse, de -55 kg. Hij won overtuigend zijn eerste partij, maar verloor na lang wachten helaas zijn volgende partij. Ferry Giesbers sloeg net als zijn broer de -50 over en startte ook in de -55 kg. Helaas kwam hij vandaag niet lekker in zijn ritme. Toon Megens (-60) won ook overtuigend zijn eerste partij en draaide daarna lekkere wedstrijden maar net geen podiumplek. Veel leermomenten voor deze heren! We zijn op de goede weg!
140928_Silas3eOssDe mannen -18 jaar sloten de dag af. Max Jetten (-55) draaide zijn eerste toernooi sinds zijn schouderblessure en stond pijnvrij op de mat. Heerlijk! Goed judo en een vierde plaats. De andere heren draaiden allen in de -73 kg poule. Brian Verhoeven is letterlijk nog wat te licht. Roel Jetten plaatste zich overtuigend voor de halve finale, deze verloor hij en ook om de derde plek werd (onterecht) verloren. Silas Sanders stond redelijk te judoën. Hij scoorde wel zijn ippons, maar met iets minder overtuiging dan we van hem gewend zijn. In de kwartfinale maakte hij ook een stomme fout. Hij herpakte zich in de herkansing en ging overtuigend met de bronzen beker naar huis.

“SponsorKliks,

SIOSS Toernooi Oss 2014