161113-lars-janssen_2e-lk-u10Zondag 13 november streden de Limburgse judoka -8, -10 en -12 jaar om de titels in Roermond. Natuurlijk was Judo Ryu Maasduinen ook van de partij. Bij de jongens geboren 2007 en 2008 (-10 jaar) was het Enzo Virgillito (Nieuw-Bergen) die in de -27 kg de mat op mocht. Zijn eerste grote toernooi, dus helaas nog geen winstpartijen, maar iedereen zag Enzo elke wedstrijd een beetje beter judoën. Bij de -30 kg was het Sven Verheijen (Boxmeer) die begon met een winstpartij, maar hij kwam daarna niet door zijn poule heen. Ook voor hem was dit het eerste echte grote toernooi en was even slikken dat hij dit keer niet met een prijs naar huis ging.

“SponsorKliks,

161113-levi-1e-jesse-2e-lk-u10Ondertussen was Lars Janssen (Siebengewald, eerste foto) in de 22-koppige -34 kg poule gestart. Lars won zijn eerste partij met een snelle ippon, maar dat bleek niet de goede tegenstander. Geen probleem, want ook de volgende zes (!) partijen gingen met vol punt naar Lars, het ene punt nog mooier dan het andere, waardoor hij zich voor de finale plaatste. Helaas ging deze met yuko verloren waardoor Lars het zilver mee naar huis nam.

Jesse Kamps (Afferden, tweede foto) en Levi Winkelmolen (Bergen) kwamen al snel elkaar tegen. Dit keer pakte Levi makkelijk de winst met ippon en wist zijn volgende drie partijen ook met ippon af te sluiten en wordt zo voor de eerste keer Limburgs Kampioen. Jesse, die vorige twee jaar bij de -8 kampioen werd, moest vandaag genoegen nemen met het zilver, hij won al zijn volgende partijen ook met ippon.

161113-ryan-3e-lk-u12Als laatste mocht Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) bij de jongens -12 jaar de mat op in de poule -42 kg. De eerste partij verloor Ryan helaas door een schakelfoutje op de grond van de latere nummer 2, maar met overtuigend judo, weet Ryan zijn volgende vier partijen wel overtuigend te winnen en ook hij plaatst zich voor de finalepoule. Helaas verliest Ryan hier van de latere kampioen en wordt knap derde.

Levi Winkelmolen overtuigend Limburgs Kampioen -10 jaar

Eén gedachte over “Levi Winkelmolen overtuigend Limburgs Kampioen -10 jaar

Reacties zijn gesloten.