161030-jorn-poelman-3e-sint-oedenrodeOp zondag 30 oktober was het de beurt aan de -15, -18, -21 en +21 judoka. Als eerste mochten de -15 heren de mat op. Voor Jens Gommers (Boxmeer/Rijkevoort, -38 kg) het eerste grote toernooi. Dat was wel even wennen, maar met opgeheven hoofd kan hij terugkijken. Sidney Houkes (Siebengewald, 38) maakte zijn eerste toernooi van het seizoen en kwam niet tot winst. Ook Robin Janssen (Siebengewald, 50) kon vandaag geen potten breken, wel goed judo, maar net niet de winst binnen kunnen halen.

“SponsorKliks,

Marijke Jetten (Nieuw-Bergen, -52) is onze enige -15 jaar dame. Zij staat steeds beter te trainen, maar de echte ippons zijn er nog niet. Dat komt wel, vandaag werden twee partijen gewonnen en werd Marijke vijfde.

Ook voor Dirk Gijsberts (Nieuw-Bergen, -66) en Max Jetten (Nieuw-Bergen, -66) was dit toernooi pas het eerste toernooi van het seizoen, hierdoor kwamen ze duidelijk nog wedstrijdritme tekort. Beiden winnen wel partijen en uiteindelijk wordt Max vijfde.

Bij de dames -18 jaar is het Tamara Elbers (Wellerlooi) die vandaag een uitstapje naar de -70 maakte, deze poule werd gecombineerd met de -21 jaar. Zij weet twee partijen te winnen en eindigt op de vierde plaats. Als laatste mochten Jorn Poelman (Malden, -81) en Yvet Willems (Holthees, +70) de mat op. Jorn wint drie partijen, maar verslikt zich in de halve finale en moet genoegen nemen met brons. Yvet eindigt uiteindelijk op de vierde plaats, geen podium, maar wel weer een paar goede potten neer kunnen zetten.

Zondag pakt Jorn Poelman brons in Sint Oedenrode