161029_sintoedenrodeZaterdag 29 oktober streden de -8, -10 en -12 judoka om de prachtige medailles op het 37e Klompentoernooi in Sint-Oedenrode. Allereerst mocht Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) de mat op. Wellicht door de vakantie net 0,5 kg te zwaar en dus mocht Ryan in de -46 kg judoën. De langere tegenstanders waren lastig te pakken, maar met goed judo weet Ryan nog vijfde te worden, waaronder een keer een prachtige winstpartij met een heupworp gevolgd door houdgreep.

“SponsorKliks,

Daarna mogen de -10 jongens de mat op. Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) moet in de zware -27 kg poule starten en komt vandaag niet lekker in zijn pakking. Hierdoor zijn de tegenstanders hem net een stapje voor en komt Sjoerd niet in de buurt van het podium. Ondertussen zijn Levi Winkelmolen (Bergen) en Jesse Kamps (Afferden) in de -38 kg gestart. Beiden weten hun eerste twee partijen met goed technisch (en waar nodig tactisch) judo te winnen, waardoor ze elkaar in de finale tegenkomen. Jesse scoort hierin een snelle yuko, maar Levi maakt snel een waza-ari. De wedstrijd gaat gelijk op en beide heren scoren nog een yuko. Hierdoor wordt Levi kampioen en neemt Jesse het zilver mee naar huis.

Lars Janssen (Siebengewald, -34 kg) had een poule van meer dan 32 deelnemers, waardoor deze in tweeën werd gesplitst. De eerste partij moest Lars er nog wat inkomen, maar hij weet de partij op beslissing te winnen. Daarna komt Lars op dreef en met zijn (soms pijnlijke) uchi-mata weet hij de volgende twee partijen met ippon te winnen. In de finale komt Lars Noud de Kort (Gennep) tegen die alle wedstrijden ook won. Lars domineert vanaf de eerste seconde en met de mooiste ippon (“die jongen gooit HARD”) pakt ook Lars vandaag het goud.

Als laatste mag Koen Smits (Nieuw-Bergen, -8 jaar, -34 kg) de mat op. Voor de eerste keer naar een groot toernooi, dus wat een spanning voor Koen! Helaas weet Koen vandaag nog geen partijen te winnen, maar hij heeft een hoop ervaring opgedaan en hij krijgt in ieder geval ook een echte JRM rugtas voor zijn volgende wedstrijden!

Trots op deze jonge JRM kanjers, de toekomst van de vereniging!

Hopelijk besluiten steeds meer jonge judoka (2006-2007-2008-2009) om ook eens naar zo’n moeilijk groot toernooi te gaan en vaker wedstrijden te gaan maken. Wat zou het prachtig zijn als we op termijn met een steeds groter en sterker team kunnen deelnemen. Dan hoeft niemand meer alleen in zijn of haar groep te zijn.

JRM kanjers knallen op zaterdag van 37e Klompentoernooi

Eén gedachte over “JRM kanjers knallen op zaterdag van 37e Klompentoernooi

Reacties zijn gesloten.