161015-ju-no-kataZaterdag 15 oktober was een spannende dag voor Jorien van Beek, trainer/coach van Judo Ryu Maasduinen. Zij mocht examen doen voor haar 6e Dan. Bijna een unicum in Nederland, want er zijn maar tien dames haar voorgegaan, waarvan slechts drie dames ook door middel van een technisch examen deze graad hebben behaald.

“SponsorKliks,

Bij judo kan je een volgende band behalen door technisch examen te doen (t/m 7e Dan mogelijk) of door een erepromotie op basis van wedstrijdprestaties of verdiensten voor het judo. Van Beek heeft voor al haar examens de technische route afgelegd. Het 6e Dan traject begon vorig jaar november met het inleveren van een scriptie, welke in juni met een 8,0 werd beoordeeld en succesvol werd verdedigd.

Haar eigen coach Willem Visser raadde Richard de Bijl in Spijkenisse aan om het kata (= stijlvorm) te oefenen en dus reed Jorien wekelijks vele kilometers om een zo goed mogelijk examen neer te kunnen zetten. Voor de vijf verschillende kata (vormen van oudheid, souplesse, zelfverdediging, werpen en overnemen) nam ze drie verschillende partners mee naar Wijk bij Duurstede, ieder met een eigen specialisme.

Het examen duurde, afgewisseld met een andere kandidaat, maar liefs 3 uur en uiteindelijk is Jorien van Beek voor 8 van de 9 onderdelen geslaagd. Het overname kata (Gonosen) zal zij in juni mogen herkansen om uiteindelijk de felbegeerde rood/wit geblokte band in ontvangst te gaan nemen.

Judo Ryu Maasduinen kan met recht trots zijn op trainster Jorien van Beek.

Bijna 6e Dan, nog één onderdeel herkansen in juni!