161008_jesse_1e_baarloZaterdag 8 oktober vond het eerste toernooi van de Interne Competitie Noord Limburg plaats in Baarlo. De Interne Competitie is opgezet om vooral beginnende judoka wedstrijdervaring te laten opdoen. Judoka van maar liefst 15 judoverenigingen uit Noord Limburg strijden een seizoen lang in poules om de eer (en medailles!) in een 7-tal toernooien die georganiseerd worden in verschillende sportaccommodaties rondom Venlo.

“SponsorKliks,

Acht judoka van Judo Ryu Maasduinen namen deel aan de aftrap van dit nieuwe Interne Competitie seizoen. Als eerste mocht Sjoerd van Dijk (-28, Nieuw Bergen) de mat op. Zijn eerste partij verliest hij van de uiteindelijke winnaar van zijn poule. Hierdoor op scherp gezet, wint hij zijn volgende partijen en mag daarmee het zilver in ontvangst nemen. Vervolgens is het de beurt aan Finn van de Pol (-36, Boxmeer) en Lars Janssen (-36, Siebengewald). Finn wint drie partijen op rij. Nadat zijn laatste tegenstander besluit uit het toernooi te stappen, mag Finn met het goud bovenop het podium plaatsnemen. Ondertussen laat ook Lars goed judo zien. Hij wint alle vier de partijen in zijn poule met ippon, onder meer door een eenvoudige maar zeer doeltreffende voetveeg (De-ashi-harai). Dit levert ook Lars het goud op.

Met veel judoka in de -36 klasse, streden intussen Jesse Kamps (-36, Afferden) en Levi Winkelmolen (-36, Bergen) ieder in hun eigen poule om de hoogste podiumplaats. In zijn eerste wedstrijd laat Jesse een perfect uitgevoerde Uchi-mata zien en wint daarmee met ippon. Ook de daaropvolgende wedstrijden wint Jesse met ippon (allen met O-soto-gari) en wordt daarmee kampioen in zijn poule. Levi wint twee partijen met waza-ari en weet een tegenstander met een stevige houdgreep uit te schakelen. In zijn laatste wedstrijd zet Levi zijn favoriete worp in (Tai-otoshi) en wint hiermee de vierde gouden medaille voor Judo Ryu Maasduinen.

Tessa Wijers (-36, Well) vertegenwoordigt de dames van JRM in Baarlo. Ze verliest haar eerste partij op ippon, maar laat vervolgens een stijgende lijn in het toernooi zien met goed judo. Helaas komt zij in haar laatste partij verkeerd terecht en moet met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Gelukkig is er niets ernstigs aan de hand, al zal Tessa nog wel een paar dagen een pijnlijke nek hebben. De bronzen medaille is zeker verdiend!

Als laatste mochten Timo Asmussen (-50, Boxmeer) en Jens van Mierlo (-50, Nieuw Bergen) aan hun wedstrijd beginnen. Timo verliest zijn eerste partij nipt op beslissing. Hierdoor gedreven, laat Timo vervolgens twee sterke partijen zien, maar weet deze helaas net niet te winnen. Een derde plaats is een goed resultaat. Voor Jens is de Interne Competitie in Baarlo zijn eerste wedstrijd buiten de eigen dojo. Zijn eerste twee wedstrijden verliest hij, maar niet zonder slag of stoot. Ook Jens laat een groei in het toernooi zien, wat in zijn derde partij resulteert in een ippon (2x waza-ari) na een mooie Tai-otoshi. Dit levert ook Jens de bronzen medaille op.

 

1e Interne Competitie: 4 x goud in Baarlo

Eén gedachte over “1e Interne Competitie: 4 x goud in Baarlo

Reacties zijn gesloten.