160925_sjoerd3e_madeZondagochtend mocht Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) als eerste de mat betreden in het Brabantse Made bij het Amerhaltoernooi. Zijn eerste wedstrijd in de -24 kg liet hij zich nog enigszins overrompelen, alsof hij nog niet helemaal wakker was, om vervolgens met twee prachtige Harai-goshi de bronzen medaille mee naar huis te nemen.

“SponsorKliks,

Vervolgens mocht Lars Janssen (-34, helaas de tweede. Door vervolgens nog drie partijen in de herkansing te winnen, weet ook Lars een bronzen medaille te winnen.

In de middag wist Levi Winkelmolen (-38, Bergen) twee partijen te winnen, maar verloor helaas de wedstrijd om de derde plaats op beslissing, na het kampioenschap in Veendam even zuur, maar wel weer met beide benen op de grond. In dezelfde poule stond Jesse Kamps (Afferden) goed te judoën, maar hij wist vandaag nog geen partijen te winnen. Als jongste in deze groep geen schande, volgende keer beter.

Bij de jongens -15 jaar was het alleen Robin Janssen (Siebengewald) die meedeed. Hij wist één partij te winnen in de -50 kg. Als twaalfjarige is het altijd lastig in deze 12-14 jaar klasse, maar Robin laat telkens nog vooruitgang zien.

Amerhaltoernooi Made: 2x brons