Zaterdag 31 mei streden de judoka’s van Judo Ryu Maasduinen op de mat bij het 31e Laauwiktoernooi in Lent. Natuurlijk was Franc Trilsbeek samen met Jorien van Beek weer aanwezig als coach, terug naar de club waar het voor hem ooit begon.
In de ochtend mag Lars Janssen het spits afbijten. Hij weet zijn eerste drie partijen overtuigend met ippon te winnen, helaas verliest Lars de finale en pakt een mooie tweede plaats. Bij de judoka’s geboren 2002 moeten Jari Iliadis en Daan Dekker helaas tegen elkaar strijden. Ze laten beiden zien dat ze elke week vooruit gaan en dit keer trekt Jari aan het langste eind. Helaas verliezen ze beiden van hun Haagse tegenstander, maar een mooie tweede plaats voor Jari en het brons is voor Daan. Ferry Giesbers wint vier partijen overtuigend en wordt kampioen, al maakt zijn laatste tegenstander het hem wel moeilijk. Marijke Jetten laat zien dat ze de stijgende lijn weer te pakken heeft. Ze wint twee partijen overtuigend met o.a. een prachtige Tsugi-ashi (overname op Uchi-mata) en weet op punten het brons mee naar huis te nemen.
Vervolgens mag Sidney Houkes de mat op. Hij is een technisch sterke judoka, maar helaas zijn de tegenstanders vandaag tactisch wat sterker en grijpt Sidney net naast het podium met een vierde plaats. Ook Dirk Gijsberts wordt vierde. Hij weet in een grote poule van zes deelnemers nog wel twee partijen te winnen, maar dat is niet genoeg voor een medaille. En ook Robin Janssen grijpt naast het podium.
De middaggroep gaat vervolgens weer door met het binnenhalen van de medailles. Allereerst pakt Jesse Giesbers een bronzen medaille. Elke training, elke wedstrijd zie je Jesse met sprongen vooruitgaan, zekerder in zijn schoenen staan, al mag je die op de mat natuurlijk niet aan hebben. Ook Robin van Saarloos laat zien dat zijn technische ontwikkeling steeds verder doorzet. En ondanks dat hij zijn laatste partij nipt verliest, pakt hij op punten de overwinning. Een mooie eerste plaats voor Robin.
Na een korte rustperiode is Tamara Elbers weer terug op de mat. Zij heeft een mooie grote poule en moet in de eerste partij net haar meerdere erkennen in de uiteindelijke winnares. Vervolgens worden er drie partijen op rij met ippon gewonnen en moet Tamara in de wedstrijd om de tweede/derde plaats tegen de sterke Nijmeegse Anna Graat. De laatste stapt echter in de eerste twintig seconden buiten de mat, shido en deze ene straf beslist de wedstrijd in Tamara’s voordeel. Een tweede plaats voor Tamara!
Demi Laumen verliest haar eerste partij vrij snel en komt in de tweede partij al snel met waza-ari en twee yuko’s achter. Op dat moment gaat er bij Demi een knopje om en zij weet haar tegenstandster in de houdgreep te krijgen. Hierna komt ze wederom tegen haar eerste tegenstandster, welke nu veel meer moeite heeft om de overwinning binnen te halen. De laatste wedstrijd van Demi gaat vlot naar haar kant. Een verdiende tweede plaats voor Demi.
Als laatste is het Kas Trilsbeek die de mat op mag. Hij komt direct Mick Linders (Gennep) tegen die met totaal non-judo probeert een krachtspelletje met Kas te spelen. Kas blijft echter judoën, houdt zijn kop erbij en pakt Linders in een houdgreep. Vervolgens weet Kas zijn overige wedstrijden ook voortijdig met ippon te beslissen en wordt hij kampioen in Lent.

“SponsorKliks,

10 medailles in Lent