Zondag 25 mei 2014 stonden de clubkampioenschappen op het programma. Dit keer voor het eerst in de nieuwe opzet in Sporthal Den Asseldonk. Alle oud-judoka, studentleden en senioren waren ook uitgenodigd om deel te nemen. Hier en daar hadden wat judoka wel nog wat moeite met alle nieuwe regels, maar over het algemeen zag het in grote getalen aanwezige publiek zéér leuke wedstrijden met veelal aantrekkelijk judo.
Helaas door veel communiefeesten en andere sporttoernooien, was de -12 jaar niet druk bezet en werd er gestreden in drie poules. Bij de jeugd gingen de eerste plaatsen & titels naar Abel Benders, Cas Ebbers en Dennis Olislagers. Hier werden de tweede plaatsen verdeeld onder Sven Heijnemans, Ryan Hatami en Rick Rombouts. Derde plaatsen bij de jeugd waren er voor Lars Heijnemans, Sil Iliadis, Luco van Saarloos, Kaydin Benders, Jens Gommers, Mascha Olislagers en Fleur Dekker.
Bij de -15 dames en heren ging Jesse Giebers met ijzersterk judo met de titel aan de haal. In een Japans systeem, jongens en meisjes door elkaar ingedeeld op gewicht, pakte Toon Megens een tweede plaats en Nikita Gyrych wist om de derde plaats Robin van Saarloos te verslaan. Tamara Elbers, Jari Iliadis, Marijke Jetten, Ferry Giesbers en Dirk Gijsberts grepen net naast het podium.

“SponsorKliks,

 

Bij de -18 heren werd Silas Sanders kampioen, hij versloeg in de finale Roel Jetten. Derde plaats was er voor Brian Verhoeven en Kas Trilsbeek en Jamy de Man wisten net geen prijs te pakken.
Bij de dames +18 jaar was er door blessures en studie, helaas maar één deelneemster. Sensei Jorien van Beek trok daarom voor het eerst sinds 2001 haar wedstrijdpak weer aan en versloeg Desiree Jetten. Volgend jaar zijn er hopelijk meer dames aanwezig.

Bij de heren +18 streden veertien judoka om de titel en Erik Stroeken ging ermee aan de haal door Dave Thomassen te verslaan. Jorn Poelman maakte het podium compleet van deze leuke poule door Fabian Elbers te verslaan.
Het was vooral een erg gezellige ochtend en alle judoka’s deden hun best om alleen maar ippons te scoren! De 18+ groep heeft duidelijk laten zien waar judo voor staat. Judo is voor iedereen van elke leeftijd en als je samen met veel plezier op de mat staat, kan jong en oud, van elk gewicht, ook gezamenlijk een zeer geslaagd toernooi draaien!

Clubkampioenschappen 2014